Turska kompanija gradi fabriku auto-delova u Ćupriji

Izvor: N1 televizija, 13.Okt.2018, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska kompanija gradi fabriku auto-delova u Ćupriji

Turska kompanija Feka Automotive, koja se bavi proizvodnjom delova za automobile, do kraja godine započeće izgradnju fabrike u Ćupriji, izjavio je predsednik opštine Ninoslav Erić. Investicija je vredna 15 miliona evra, a za početak u fabrici će biti zaposleno 110 radnika.

Memorandum o razumevanju, kojim će četiri hektara zemlje u Industrijskoj zoni u Ćupriji biti dato turskoj korporaciji Feka Automotiv za izgradnju fabrike, potpisali su danas na svečanoj sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << povodom Dana opštine, predsednik opštine Ninoslav Erić i predsednik upravnog odbora turske kompanije Ferit Karslioglu.

Erić je kazao da je ova investicija bitna za sve građane Ćuprije.

"Ćuprija dobija veliku investiciju jer fabrika planira da kasnije zaposli i hiljadu radnika. Za početak zaposliće 110 radnika. Fabrika će biti na lokaciji Industrijske zone koju smo opremili zahvaljujući sredstvima Republike Srbije", rekao je Erić.

Feka Automotiv je porodična firma koja već 30 godina proizvodi delove i komponente za automobilsku industriju, pre svega svetlosnu signalizaciju, svetla za enterijere vozila, retrovizore, rezervoare za vodu.

Za poslednjih godinu dana, predstavnici kompanije obišli su 12 opština u Srbiji i na kraju se odlučili da izgrade fabriku u Ćupriji.

Na svečanoj sednici, povodom Dana opštine i oslobođenja Ćuprije od fašizma, dodeljene su i plakete i zahvalnice institucijama i pojedincima koji su doprineli razvoju grada.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obišli 12 gradova u Srbiji i presekli - niče fabrika za auto-delove

Izvor: B92, 14.Okt.2018, 08:56

Turska kompanija Feka Automotive, koja se bavi proizvodnjom delova za automobile, do kraja godine započeće izgradnju fabrike u Ćupriji...To je izjavio predsednik opštine Ninoslav Erić...Investicija je vredna 15 miliona evra, a za početak u fabrici će biti zaposleno 110 radnika...Memorandum o razumevanju,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.