Traže 600 miliona $ odštete: D&G podneo tužbu protiv dva američka modna blogera

Izvor: B92, 07.Mar.2021, 10:55

Traže 600 miliona $ odštete: D&G podneo tužbu protiv dva američka modna blogera

Milano -- Renomirana italijanska modna kuća Dolče i Gabana (D&G) podnela je pred italijanskim sudom tužbu protiv dvojice američkih modnih blogera.

Modna kuća istakla je i odštetni zahtev u visini od 600 miliona dolara, jer su negativne komentare usmerene protiv Azijata pripisali jednom od kreatora D&G, što je izazvalo bojkot kupaca iz Azije.

Tužba je podneta sudu u Milanu 2019. godine, ali javnost je saznala za ceo slučaj tek ove nedelje, jer su tuženi blogeri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objavili tu informaciju na svom Instagram nalogu koji prati veliki broj ljudi zbog jetkih komentara i oštrih kritika na račun neoriginalnih i neinventivnih modnih kreatora, preneo je AP.

Modni kreatori Domeniko Dolče i Stefano Gabana najpre su tvrdili da je njihov internet nalog hakovan, ali su se kasnije video porukom izvinili kineskom narodu.

"Javno izvinjenje (kineskom narodu) i tiho podnošenje tužbe protiv blogera su u kontradikciji", ocenila je Sjuzen Skafidi, direktorka Modnog instituta na pravnom fakultetu Fordam koji koordiniše rad pravnih zastupnika dvojice blogera.

Iz modne kuće Dolče i Gabana niko nije hteo da komentariše ovaj slučaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.