Traže 600 miliona $ odštete: D&G podneo tužbu protiv dva američka modna blogera

Renomirana italijanska modna kuća Dolče i Gabana (D&G) podnela je pred italijanskim sudom tužbu protiv dvojice američkih modnih blogera.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 07.03.2021.

09:13

Traže 600 miliona $ odštete: D&G podneo tužbu protiv dva američka modna blogera
Foto: Shutterstock/Colin Hui

Modna kuća istakla je i odštetni zahtev u visini od 600 miliona dolara, jer su negativne komentare usmerene protiv Azijata pripisali jednom od kreatora D&G, što je izazvalo bojkot kupaca iz Azije.

Tužba je podneta sudu u Milanu 2019. godine, ali javnost je saznala za ceo slučaj tek ove nedelje, jer su tuženi blogeri objavili tu informaciju na svom Instagram nalogu koji prati veliki broj ljudi zbog jetkih komentara i oštrih kritika na račun neoriginalnih i neinventivnih modnih kreatora, preneo je AP.

Modni kreatori Domeniko Dolče i Stefano Gabana najpre su tvrdili da je njihov internet nalog hakovan, ali su se kasnije video porukom izvinili kineskom narodu.

"Javno izvinjenje (kineskom narodu) i tiho podnošenje tužbe protiv blogera su u kontradikciji", ocenila je Sjuzen Skafidi, direktorka Modnog instituta na pravnom fakultetu Fordam koji koordiniše rad pravnih zastupnika dvojice blogera.

Iz modne kuće Dolče i Gabana niko nije hteo da komentariše ovaj slučaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: