Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Okt.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Avganistanu 13 mrtvih u bombaškom napadu

U bombaškom napadu na jednom predizbornom skupu na severoistoku Avganistana poginulo je 13 osoba, među kojima civili i pripadnici snaga bezbednosti, saopštile su lokalne vlasti.

U napadu u provinciji Tahar pored stradalih povređeno je još 30 osoba.

Bombaški napad se dogodio na predizbornom skupu pred parlamentarne izbore zakazane za 20. oktobar.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad ali se pretpostavlja da su u pitanju talibanski pobunjenici koji su aktivni u Avganistanu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avganistan, ubijeno 13 osoba na izbornom skupu

Izvor: RTS, 13.Okt.2018

Trinaest osoba ubijeno je na izbornom skupu u avganistanskoj provinciji Takar, saopštio je portparol policije Takar Kali Aser. . Aser je dodao da su 32 osobe povređene, a da je bomba bila postavljena na motocikl u blizini...

Nastavak na RTS...

Somalija: Najmanje 11 osoba stradalo u napadu bombaša

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2018

Najmanje 11 osoba je ubijeno i više od deset ranjeno danas u napadu bombaša samoubice u restoranu u somalijskom gradu Bajdoa i napadu ručnom bombom u obližnjem hotelu, saopštile su lokalne vlasti, prenosi AP...Iz somalijske policije agenciji je saopšteno da bi broj žrtava mogao da poraste...AP...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.