Plaše se novih cena: Sele ih s Buvljaka, a gde...

Izvor: B92, 07.Jul.2017, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plaše se novih cena: Sele ih s Buvljaka, a gde...

Prodavci sa novobeogradske otvorene tržnice još nisu obavešteni o izmeštanju tezgi. Plaše se visokih cena zakupa na budućoj lokaciji.

Pre nego što počne izgradnja nove autobuske stanice u Bloku 42, sa ove lokacije bi trebalo da bude izmešten Otvoreni tržni centar.

Zidanje novog kompleksa, najavljuju nadležni, počeće najkasnije do kraja godine, a dugogodišnji prodavci na buvljaku ne znaju ni kada, ni gde će morati da presele svoje tezge.

Nekada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrlo popularno mesto za kupovinu, odavno je izgubilo svoj stari sjaj. Otvaranje velikih tržnih centara i dolazak pristupačnijih robnih marki bacili su u senku buvljak, gde se pre desetak godina snabdevalo pola Beograda.

Sa dosta manje prometa i kupaca nego ranije, na Otvorenom tržnom centru u bloku 42, međutim, još uvek više od 700 ljudi svakodnevno zarađuje za život, prenose Večernje novosti.

Desetogodišnje glasine o preseljenju buvljaka konačno će se ostvariti i trgovci će morati da spakuju svoju robu i premeste je na novo mesto koje im nadležni odrede. Niko od onih, sa kojima smo u sredu razgovarali, međutim, nema predstavu gde će morati da seli svoje tezge.

"Sve novosti koje se tiču našeg radnog mesta dobijamo iz medija", kaže Jelena Đ., koja na novobeogradskom buvljaku prodaje veš već petnaest godina. - Niko nas još nije obavestio kada ćemo morati da napustimo ovu lokaciju, a nama bi takva informacija mnogo značila, kako bismo se na vreme pripremili.

Trgovci iz Otvorenog tržnog centra, kako kažu, ne znaju ni pod kojim uslovima će ih "Gradske pijace" preseliti, a najviše strahuju od visokih cena zakupa, ali i slabijeg prometa na "nerazrađenoj" lokaciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.