Srbija

Petak, 07.07.2017.

15:14

Plaše se novih cena: Sele ih s Buvljaka, a gde...

Prodavci sa novobeogradske otvorene tržnice još nisu obavešteni o izmeštanju tezgi. Plaše se visokih cena zakupa na budućoj lokaciji.

Izvor: Večernje novosti

Plaše se novih cena: Sele ih s Buvljaka, a gde...
(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)

Pre nego što počne izgradnja nove autobuske stanice u Bloku 42, sa ove lokacije bi trebalo da bude izmešten Otvoreni tržni centar.

Zidanje novog kompleksa, najavljuju nadležni, počeće najkasnije do kraja godine, a dugogodišnji prodavci na buvljaku ne znaju ni kada, ni gde će morati da presele svoje tezge.

Nekada vrlo popularno mesto za kupovinu odavno je izgubilo svoj stari sjaj. Otvaranje velikih tržnih centara i dolazak pristupačnijih robnih marki bacili su u senku buvljak, gde se pre desetak godina snabdevalo pola Beograda.

Sa dosta manje prometa i kupaca nego ranije, na Otvorenom tržnom centru u bloku 42, međutim, još uvek više od 700 ljudi svakodnevno zarađuje za život, prenose Večernje novosti.

Desetogodišnje glasine o preseljenju buvljaka konačno će se ostvariti i trgovci će morati da spakuju svoju robu i premeste je na novo mesto koje im nadležni odrede. Niko od onih sa kojima smo u sredu razgovarali, međutim, nema predstavu gde će morati da seli svoje tezge.

"Sve novosti koje se tiču našeg radnog mesta dobijamo iz medija", kaže Jelena Đ., koja na novobeogradskom buvljaku prodaje veš već petnaest godina. - Niko nas još nije obavestio kada ćemo morati da napustimo ovu lokaciju, a nama bi takva informacija mnogo značila, kako bismo se na vreme pripremili.

Trgovci iz Otvorenog tržnog centra, kako kažu, ne znaju ni pod kojim uslovima će ih "Gradske pijace" preseliti, a najviše strahuju od visokih cena zakupa, ali i slabijeg prometa na "nerazrađenoj" lokaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

1 d

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

19 h

Podeli: