Otvoren ritejl park u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2019, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren ritejl park u Sremskoj Mitrovici

U Sremskoj Mitrovici je večeras otvoren stop šop ritejl park, deseti te vrste koji je Kompanija Immofinanz otvorila u Srbiji.

Ritejl park u Sremskoj Mitrovici je ukupne površine 7.000 kvadratnih metara maloprodajnog prostora, ima 309 parking mesta i u ovom kompleksu prodajne prostore zakupila su 22 domaća i strana brenda. U ritejl parku zaposleno je oko 200 radnika.

Otvaranju ritejl parka prisustvovali su i bivši gradonačelnik Sremske Mitrovice a sadašnji ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poljoprivrede Branislav Nedimović i ambasador Austrije u Srbiji Nikolaus Luteroti koji je podsetio da je poslednjih godina Austrija jedan od najvećih investitora u Srbiji, kako je rečeno, 400 kompanija radi u Srbiji i u njima je otvoreno više od 18.000 radnih mesta.

Bivši gradonačelnik Sremske Mitrovice i aktuelni ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da se Mitrovica ubrzano menja jer su ljudi verovali u promene.

"Nije samo ritejl park ono što je novo u Mitrovici i u ovom delu grada. Ovde su i novi putevi i danas živimo drugačije nego pre 10 godina. U ovom ritejl parku će raditi oko 200 ljudi. Sećamo se da je pre 15 godina nezaposlenost bila 37 odsto, a danas nema ni pet odsto nezaposlenih. Znam da će se mnogi naljutiti na mene zbog ove izjave, ali ne rade samo oni koji neće rade", rekao je Nedimović i poručio da već naredne godine iza ritejl parka Mitrovica počinje izgradnju stadiona po stadnardima UEFA, a rekonstruisaće se i gradski kej da poplave nikada više ne zaprete gradu.

"Ko veruje i ima želju, uspeće, ko ne veruje ni u šta, taj nikada neće stići nigde", rekao je Nedimović.

Ambasador Austrije u Srbiji Nikolaus Luteroti podsetio da je poslednjih godina Austrija jedan od najvećih investitora u Srbiji, 400 kompanija radi u Srbiji i u njima je otvoreno više od 18.000 radnih mesta.

"Austrijski investitori su pouzdani jer su došli da ostanu", rekao je ambasador i naglasio da su investicije važne ne samo za razvoj, već i za evropski put Srbije.

Direktor kompanije Immofinanz Ditmar Rajndl rekao je da je ovo deseti stop šop u Srbiji kakvih kompanija ima ukupno 90 u Evropi.

"Na otvaranju prvog stop šopa u Čačku obećali smo da ćemo u Srbiji investitirati 60 miliona evra. Računajući i ovaj stop šop u Sremskoj Mitrovici uložili smo ukupno 112 miliona evra", rekao je Rajndl i podsetio da je ovim investicijama omogućeno otvaranje novih 1.700 radnih mesta u Srbiji.

Menadžer operacija kompanije Immofinanzza Srbiju Joško Piteša rekao je da kompanija ispunjava obećanje o otvaranju deset ritejl parkova u Srbiji.

"Držimo se obećanja i došli smo u Sribju s namerom da ostanemo. Ritejl park u Sremskoj Mitrovici je ukupne površine 7.000 kvadratnih metara maloprodajnog prostora, sa 309 parking mesta i 22 domaća i strana benda", naveo je Piteša.

Ognjen Kisin izvršni direktor Konstruktor grupe, koja je bila genealni izvođač radova uručio je ključeve direktorima Immofinanza, a potom se zvanicima priključio i gradonačelnik Vladimir Sanader tako da su svi zajedno presekli vrpcu čime je ritejl park u Sremskoj Mitrovici i zvanično otvoren.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.