Olenik: Sergej Trifunović planira da se kandiduje za predsednika PSG

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Jan.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olenik: Sergej Trifunović planira da se kandiduje za predsednika PSG

BEOGRAD - Član Izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Aleksandar Olenik izjavio je da je jedini kandidat za predsednika tog pokreta, ali i da ima saznanja da glumac Sergej Trifunović planira da se kandiduje za tu funkciju.

Olenik je za Danas kazao da je njegov program pre svega prepoznavanje nužnosti smene vlasti predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

On je dodao da nema dileme da bi Srbija trebalo da teži i učini sve kako bi bila >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << član EU, da bi Kosovo trebalo da postane punopravni član svih medjunarodnih organizacija i da bi trebalo voditi politiku "sa jasnom svešću o tome da je Kosovo faktički nezavisna država".

Pozvao je građane da se odazivaju građanskim protestima protiv nasilja koji se subotom održavaju u Beogradu i ocenio da nije sasvim jasno koliki je upliv i uticaj Saveza za Srbiju na tom protestu.

Olenik je kazao da se zalaže za bojkot izbora pod trenutnim uslovima, a kao jedan od glavnih razloga navodi nedavno održane izbore u Lučanima, gde su biračima, kako je rekao, bile "zavezane oči i zapušene uši".

"Ako se ništa ne promeni do republičkih izbora, biračima će biti vezane i noge, a onda je potpuno besmisleno učestvovati u pravljenju fasade režimu Vučića da je Srbija država u kojoj vlada minimum uslova za demokratske izbore", rekao je Olenik.

Rok za podnošenje kandidatura za predsednika PSG je 18. januar, a izbori za novog predsednika zakazani su za 26. januar.

Osnivač PSG i bivši zaštitnik građana Saša Janković pre manje od mesec dana najavio je da se povlači iz politike i daje ostavku na tu funkciju na kojoj je bio od maja 2017. godine.
Pogledaj vesti o: Sergej Trifunović

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.