NBS se oglasila povodom navodnog upada BIA u Komercijalnu banku

Izvor: BKTV News, 11.Nov.2017, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS se oglasila povodom navodnog upada BIA u Komercijalnu banku

Povodom napisa u medijima o navodnom upadu BIA u Komercijalnu banku, iz Narodne Banke Srbije ističu da nezavisno od eventualnih aktivnosti drugih državnih organa i institucija, NBS kontinuirano obavlja svoju nadzornu funkciju, pre svega, u cilju zaštite interesa deponenata i obezbeđenja stabilnosti finansijskog sistema.

"S tim u vezi navodimo da finansijsku poziciju Banke trenutno karakteriše iznadprosečna likvidnost >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i kapitalizovanost, uz jedan od najvećih periodičnih finansijskih rezultata u bankarskom sektoru", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Takođe, ističemo da odgovorno postupanje mora biti zadatak svih – od Narodne banke Srbije, preko drugih državnih organa i institucija, i posebno medija. Tendenciozno aktuelizovanje informacija iz prošlosti koje nemaju povod u sadašnjim dešavanjima može dovesti u pitanje poverenje u stabilnost čitavog finansijskog sistema. Samim tim nepotpune i neprecizne, a posebno neproverene i paušalne informacije štete svima, naročito kada se za trenutak objavljivanja ovakvih informacija odabere period oko Nedelje štednje, a posledice u krajnjem ishodu uvek trpe svi građani."

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.