Greše oni koji misle da je kraj Južnom toku

Izvor: Beta, 02.Dec.2014, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Greše oni koji misle da je kraj Južnom toku

BEOGRAD, 2. decembra 2014. (Beta) - Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u utorak da je uveren da će projekat gasovoda Južni tok biti nastavljen i da najviši srpski zvaničnici treba da razgovaraju sa Rusijom o tome.

"Verujem da ovo nije kraj Južnog toka, treba učiniti sve da do njega dodje. To naravno nije u nadležnosti i moći Srbije već u odnosima EU >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i Rusije", rekao je Tadić agenciji Beta.

On je istakao da u slučaju kada postoji tako velika količina gasa u Rusiji, a sa druge strane potreba u Evropi da se snabdeva tim energentom, oni koji zaključuju da od Južnog toka nikada ništa neće biti, greše.

Tadić je podsetio da energetski sporazum Srbije i Rusije pored prodaje Naftne industrije Srbije (NIS), podrazumeva i izgradnju gasnih skladišta i mreže gasovoda koja bi Srbiju povezivala sa drugim zemljama i omogućila da bude transportni činilac za taj strateški energent.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tadić: Greše oni koji misle da je kraj Južnom toku

Izvor: Blic, 02.Dec.2014

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je uveren da će projekat gasovoda Južni tok biti nastavljen i da najviši srpski zvaničnici treba da razgovaraju sa Rusijom o tome...- Verujem da ovo nije kraj Južnog toka, treba učiniti sve da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.