Grčka zahteva akciju EU za oporavak turističke industrije

Izvor: B92, 13.Maj.2020, 12:17

Grčka zahteva akciju EU za oporavak turističke industrije

Atina -- Uoči objave Evropske komisije o narednim pravcima i aktivnostima EU, vlada Grčke je neformalno predložila da se od 15. juna ukinu zabrane na putovanja.

Takođe, Grčka je apelovala na pokretanje široke evropske akcije usmerene na oporavak turizma, izvestila je agencija ANA.

U dokumentu grčke vlade se ukazuje da neizvesnost čini turizam osetljivim i da bi evropski odgovor na ovaj problem morao da "sadrži specifične mere usmerene na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << restart evropskog turizma i to na ujednačen i koordinisan način".

Između ostalog, zvanična Atina je predložila da se 15. juna ukinu zabrane putovanja gde god je to moguće u zemljama EU, kao i da se svi vidovi transporta simultano reaktiviraju.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.