Grčka: Štrajk stigao do Akropolja

Izvor: B92, 02.Avg.2013, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Štrajk stigao do Akropolja

Atina -- Grčki državni službenici, koji protestuju zbog najave novih masovnih otpuštanja, okupili su se ispred kapija Akropolja.

Do novog protesta u Atini došlo je nakon što je vlada najavila da će sledećeg meseca biti suspendovano 500 zaposlenih u ministarstvu kulture.

Državni arheolozi okupili su se ispred Akropolja, ali nisu blokirali ulaz. Nekoliko muzeja širom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grčke, uključujući popularni Arheološki muzej na ostrvu Santorini, zatvoreno je u znak protesta.

U drugim delovima zemlje državni službenici danas su štrajkovali drugi dan i održali su protestni skup u centru Atine, prenosi AP.

Vlada je obećala međunarodnim kreditorima da će do kraja godine suspendovati 25.000 zaposlenih u javnom sektoru, a trećina njih će, verovatno, biti otpuštena.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.