Fabrika “Šin Von” u Nišu izgrađena za 110 dana

Izvor: TvojPortal.com, 02.Avg.2011, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrika “Šin Von” u Nišu izgrađena za 110 dana

/bizlife.rs/ Da ipak i kod nas može da se gradi brzo i kvalitetno, uverio se na licu mesta i gradonačelnik Niša Miloš Simonović, obilazeći drugu buduću južnokorejsku fabriku "Šin Von" u industrijskoj zoni Donje Međurovo, gde su građevinski radovi na objektu površine 14.000 kvadrata završeni u rekordnom roku od 110 dana. Na srpskim prostorima to nije zabeleženo u poslednje dve decenije.


"Šin Von" je ćerka firma već izgrađene fabrike "Jura" u neposrednoj blizini(trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << zapošljava 1.100 od ukupno 1.500 radnika), koja će proizvoditi kablove za autoindustriju od bakra iz Bora i biće pretežno izvozno orijentisana. Pored niške "Jure", kablovima će snabdevati i istoimenu fabriku u Rači", zatim "Leoni" u Prokuplju i druge, a zapošljavaće 300 radnika. Ukupna vrednost investicije je preko 10 miliona evra, a država Srbija je svako radno mesto subvencionisala sa po 10.000 evra.

"Juru" i "Šin Von" gradila je niška građevinska firma "Putogradnja" sa kooperantima. Korejci su više nego zadovoljni našim neimarima, a direktor i vlasnik "Putogradnje", Srđan Milenović, ističe da već stižu ponude za nove poslove.

- Ovo je veliki uspeh i za Srbiju i za Niš, rekao je gradonačelnik Simonović, zahvaljujući se Korejcima i podsećajući da je Niš bez naknade ustupio građevinsko zemljište za ovu investiciju.

Predstoji montiranje vrlo skupe opreme, a već je počeo prijem dela radnika, tako da se očekuje da proizvodnja startuje početkom septembra.
*izvor: www.novosti.rs

ekonomijaSrbijaniš“Šin Von”

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šin Von u Nišu izgrađen za 110 dana

Izvor: B92, 02.Avg.2011

Niš -- Građevinski radovi na Šin Vonu, ćerci firmi već izgrađene fabrike Jura, površine 14 000 kvadrata, završen je u roku od 110 dana...Na srpskim prostorima, kako se čulo prilikom obilaska tog objekta, tako nešto nije zabeleženo u poslednje dve decenije...Šin Von je ćerka firma već izgrađene...

Nastavak na B92...

Fabrika “Šin Von” u Nišu izgrađena za 110 dana

Izvor: YU-Build.rs, 02.Avg.2011

Da ipak i kod nas može da se gradi brzo i kvalitetno, uverio se na licu mesta i gradonačelnik Niša Miloš Simonović, obilazeći drugu buduću južnokorejsku fabriku "Šin Von" u industrijskoj zoni Donje Međurovo, gde su građevinski radovi na objektu površine 14.000 kvadrata završeni u rekordnom...

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.