Evro je suviše jak

Izvor: B92, 04.Feb.2013, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Evro je suviše jak"

Pariz -- Nakon skoka evra u odnosu na američku i japansku valutu, ministar ekonomije Francuske, Pjer Moskovisi, ocenio je da je sa nekih aspekata evro suviše jak.

Prema njegovim rečima porast vrednosti evra loše će uticati na francuski izvoz.

Evropska valuta je u petak dostigla vrednost od 1,3711 dolara, što je najviši nivo od sredine novembra 2011, piše francuski Parizjen.

Evro je porastao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i u odnosu na japanski jen, dostigavši kurs od 126,97, što je najveći nivo od aprila 2010.

Skok evra obnavlja optimizam u pogledu ekonomskih perspektiva u evrozoni, ali za francusku vladu, ovo povećanje je zabrinjavajuće, pre svega zbog izvoza.

Francuski ministar za industrijski razvoj, Arno Monteburg, takođe je izrazio zabrinutost zbog jačanja evra, smatrajući da će on imati negativne efekte na evropsku privredu, ne samo na francusku.

On je naveo da porast evra za samo 10 centi, predstavlja jednu milijardu evra prodaje manje za EADS, najveću evropsku vazduhoplovnu korporaciju.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Kurs dinara,   Kurs evra

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Moskovisi: Evro je suviše jak

Izvor: Blic, 04.Feb.2013

Pariz - Nakon najnovijeg skoka evra u odnosu na američku i japansku valutu, ministar ekonomije Francuske, Pjer Moskovisi, ocenio je da je "sa nekih aspekata" evro suviše jak i da će porast njegove vrednosti loše uticati na francuski izvoz. ..Evropska valuta je u petak dostigla vrednost od 1,3711...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.