Britanski supermarketi na police stavljaju povrće od kartona

Izvor: Capital.ba, 24.Okt.2021, 13:01

Britanski supermarketi na police stavljaju povrće od kartona

LONDON – Supermarketi u Velikoj Britaniji koriste kartonske slike voća, povrća i drugih namirnica kako bi popunili praznine na policama zbog problema s snabdijevanjem, piše Guardian. Foto: Screenshot/Twitter/Patrick-or-Treat Dalton Tesco je počeo koristiti slike šparoga, mrkve, narandže i grožđa što je izazvalo ismijavanje na društvenim mrežama. Kupci su uočili lažne mrkve u Fakenhamu, kartonske šparoge u Londonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << slike naranči i grožđa u Milton Keynesu i 2D boce s tekućinom za pranje u Cambridgeu. Sve se to događa zbog nedostatka radnika što dovodi do niske dostupnosti nekih artikala u supermarketima. Bryan Roberts, analitičar maloprodaje u Shopfloor Insights -u, rekao je da je tek u posljednjih godinu dana počeo primjećivati ​​kartonske izreze svježih proizvoda, ali je rekao da su slične taktike već neko vrijeme u primjeni. “To je postalo sasvim uobičajeno. Nije to samo zbog nestašice, već zato što su mnoge veće trgovine sada jednostavno prevelike”, kaže. Rekao je da se radi o tek jednoj u nizu taktika koje se koriste za popunjavanje prostora. Tesco tvrdi da korištenje slika voća i povrća nije povezano s nedavnim problemima u lancu snabdijevanju. Supermarketi i proizvođači smanjili su asortiman različitih vrsta tjestenine, kafe ili čajeva koje prodaju kako bi olakšali protok robe. Neki glomazni i ne baš isplativi artikli, poput flaširanih gaziranih pića i vode, takođe su gurnuti prema dolje na listi prioriteta isporuke zbog nedostatka vozača, što znači da bi na policama moglo biti veće praznine nego inače. Rast internet kupovine u međuvremenu je doveo do toga da mnogi supermarketi više nisu skladištili neprehrambene artikle poput televizora, CD-a ili kuhala za vodu, što su nekad činili, ostavljajući prazan prostor koji mnogi nisu uspjeli napuniti alternativnim proizvodima. Kartonski izrezi skupih predmeta kao što su deterdženti, proteinski prašci i alkoholna pića poput džina takođe se ponekad koriste za sprečavanje krađe u prodavnicama. Slike artikala stavljaju se na police kako bi se označila dostupnost, a kupci dobiju stvarni proizvod na kasi. Nezavisne novine Чланак Britanski supermarketi na police stavljaju povrće od kartona се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Britanski supermarketi na police stavljaju voće i povrće od kartona

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 24.Okt.2021

Supermarketi u Velikoj Britaniji koriste kartonske slike voća, povrća i drugih namirnica kako bi popunili praznine na policama zbog problema sa snabdevanjem...Tesco je počeo da koristi slike špargle, šargarepe, pomorandži i grožđa, što je izazvalo ismavanje na društvenim mrežama...„Mmmm,...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.