Bogosavljević sa MMF: Povećanje konkurentnosti prioritet

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2014, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogosavljević sa MMF: Povećanje konkurentnosti prioritet

Povećanje konkuretnosti je prioritetan cilj Srbije u procesu evropskih integracija, rekla je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković na sastanku sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju je predvodila Zuzana Murgasova.

Ministarka je, u jučerašnjem razgovoru sa predstavnicima MMF-a, istakla značaj sektora poljoprivrede i prehrambene industrije za ekonomiju Srbije, izazove s kojima se ta grana privrede trenutno suočava, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i potencijale koje na pravi način treba iskoristiti, vodeći računa o malim poljoprivrednim proizvođačima.

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, Bogosavljević Bošković je ukazala da je povećanje konkuretnosti tog sektora jedan od prioritetnih ciljeva u procesu evropskih integracija.

Delegacija MMF razgovarala je sa predstavnicima ministarstva o potencijalima u razvoju sektora poljoprivrede u narednom periodu, o potrebi za ulaganjima i stranim direktnim investicijama u poljoprivredno-prehrambeni sektor Srbije, kao i o potrebi za ulaganjima i unapređenjem sektora životne sredine.

Predstavnici Ministarstva su upoznali delegaciju MMF sa izazovima sa kojima se suočavaju u oblasti zaštite životne sredine i neophodnosti investiranja u taj sektor u narednom periodu kako bi se dostigli visoki evropski standardi.

Kako je navedeno, obezbeđivanje održivog finansiranja zaštite životne sredine i velikih infrastrukturnih projekata je ključni prioritet kome Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i vlada u ovom trenutku posvećuju najveću pažnju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.