Bajatović: Gasprom će obezbediti gas za srpsko tržište

Izvor: Blic, Beta, 07.Avg.2009, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: Gasprom će obezbediti gas za srpsko tržište

Ruski Gasprom će obezbediti 200 miliona kubnih metara gasa za srpsko tržište koji će biti uskladišteni u Mađarskoj, izjavio je danas generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.



On je agenciji Beta nakon razgovora sa predstavnicima Gasproma u Beču kazao da će Srbijagas obezbediti transport i dopremanje tog gasa i dodao da će cena biti jednaka ceni po kojoj se nabavlja gas od Jugorosgasa.

"U slučaju krize iz skladišta u Mađarskoj će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biti omogućeno dopremanje do tri miliona kubnih metara gasa dnevno, što je uz pet miliona kubnih metara gasa iz domaće proizvodnje dovoljno za osnovno snabdevanje srpskog tržišta, odnosno domaćinstava i toplana", kazao je Bajatović.

On je dodao da će, ukoliko ne bude krize, taj gas biti korišćen za komercijalne potrebe srpskog tržišta. Prema njegovim rečima, u naredne dve do tri sedmice radiće se na operativnim detaljima, nakon čega će biti potpisan ugovor o obezbeđivanju i skladištenju gasa.

Bajatović je kazao da će skladišta u Mađarskoj obezbediti Gasprom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gasprom skladišti gas za Srbiju u Mađarskoj

Izvor: Mondo, 06.Avg.2009, 20:00

Ruski Gasprom će obezbediti 200 miliona kubnih metara gasa za srpsko tržište koji će biti uskladišteni u Mađarskoj.

Nastavak na Mondo...

Gas za Srbiju u Mađarskoj

Izvor: RTS, 06.Avg.2009

Ruski "Gasprom" će obezbediti 200 miliona kubnih metara gasa za srpsko tržište koji će biti uskladišten u Mađarskoj. ..Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je da je u Beču sa predstavnicma "Gasporoma" principijelno dogovoreno da ruski partner obezbedi skladištenje 200 miliona...

Nastavak na RTS...

Gazprom će obezbediti gas za Srbiju u Mađarskoj

Izvor: EMportal, 07.Avg.2009

Ruski Gazprom će obezbediti 200 miliona kubnih metara gasa za srpsko tržište koji će biti uskladišteni u Mađarskoj, izjavio je danas generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.