Vakula: Melodični dip haus iz Ukrajine na Burn žurci

Izvor: NaDlanu.com, 19.Apr.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vakula: Melodični dip haus iz Ukrajine na Burn žurci

Ukrajinski di džej i producent Vakula Karpenko, koji je jedan od najkvalitetnijih haus i dip haus izvođača u Istočnoj Evropi, nastupiće na “Burn party” žurci koja će se pod sloganom “Fuel Your Fire“ održati u petak u “Tjubu”.

Za gramofonima će biti i Pytzek iz Zagreba i “beogradski kralj” dip hausa Dušan Kačarević.Vakula se proslavio svojom >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << rezidenturom u poznatom klubu “Propaganda” u Moskvi, gde je organizovao više nego uspešne žurke pod nazivom “Friday’s Voices” uz podršku Ruskinje Nine Kravitz, sve popularnijeg imena u svetu dip hausa. Njegova muzika se savršeno uklapa sa skorašnjim ponovnim buđenjem haus scene. Vakulini setovi imaju afro američkog uticaja, ali njegov haus je jednostavan i melodičan i vuče ka ukrajinskoj kulturi. S obzirom da je rođen u gradu Konotopu, zbog karakterističnog ličnog pečata ova muzika naziva se i konotopski haus, a “tjuberi” će u petak imati prilike da je čuju u live setu. Zagrevanje radi jedan od najboljih domaćih dip haus izvođača Dule Kačarević, dok je za outro zadužen Pytzek iz Zagreba. On u svojim setovima pokriva širok spektar žanrova, poput tech house-a, house-a i disco-a, uz neizbežan lični pečat. Pytzek je počeo u klubu “Sirup”, jednom od najboljih malih klubova u hrvatskoj prestonici gde često gostuje i internacionalna DJ elita. Posle se ispostavilo da je “Sirup” bio samo karta za gostovanja na Exitu, u Londonu, Berlinu, Parizu, Budimpešti, Istanbulu, Minhenu, Beču, Milanu, Tuluzu i drugim evropskim gradovima. Do 00:30 sati ulaz je slobodan, dok će se kasnije naplaćivati 300 dinara.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.