PRE 28 GODINA SE SMUVALA SA DEČAKOM I NAGOVORILA GA UBIJE NjENOG MUŽA: On je na slobodi, a ona u zatvoru, a da li je sve to tako?

Izvor: Večernje novosti, 20.Okt.2018, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRE 28 GODINA SE SMUVALA SA DEČAKOM I NAGOVORILA GA UBIJE NjENOG MUŽA: On je na slobodi, a ona u zatvoru, a da li je sve to tako?

Kada je njen suprug Greg Smart 1990. godine ubijen metkom u potiljak, Pamela je brzo postala glavna osumnjičena u istrazi Pre nego što je suđenje O. Džej Simpsonu najavljeno kao "Proces veka", u Americi je postojao još jedan senzacionalan slučaj: Pamela Smart je optužena da je nagovorila grupu tinejdžera da ubiju njenog muža, a "Investigation Discovery" danas emituje prvu epizodu mini serije "American Murder Mystery: Pamela Smart", koja razmatra mogućnost da >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << žena, koja je u štampi ubrzo demonizovana kao nasilna i podmukla "fam fatal" i koja je i dalje u zatvoru, možda ipak ne bi trebalo tamo da bude.Kada je njen suprug Greg Smart 1990. godine ubijen metkom u potiljak, Pamela je brzo postala glavna osumnjičena u istrazi, piše "Us Weekly".U vreme njegovog ubistva učestovala je u programu za odvraćanje mladih od droge i alkohola u Gimnaziji "Vinakanet" u Hemptonu, Nju Hempšir, gde je upoznala 15-godšnjeg Vilijama Flina, s kojim je ubrzo započela tajnu vezu.Tužilaštvo je tvrdilo da je iskoristila moć i uticaj nad tinejdžerom da ubedi njega i još dvojicu njegovih drugova - Patrika Rendala i Dž. R. Latima - da ubiju njenog muža. Navodno je strahovala da će ostati bez imovine i psa kada se razvede od muža (brak im je već bio pred raspadom), a navodno bi posle njegove smrti dobila životno osiguranje od 140.000 dolara.Flin i Rendal su na suđenju rekli da ih je Pamela nagovorila da počine zločin i da je čak ostavila vrata stana otvorena kako bi mogli neprimetno da uđu.Smart je posle svega proglašena krivom za planiranje ubistva i saučesništvo u ubistvu i osuđena je na doživotnu robiju, bez mogućnosti uslovnog oslobađanja.Međutim, neki misle da presuda nije bila pravedna, pogotovo što su dvojica tinejdžera uslovno oslobođeni 2015, posle 25 godina zatvora. Flin je priznao krivicu za ubistvo.Pamela, koja i dan-danas tvrdi da je nevina, smatra da je doživotna kazna bila prestorga i nepravedna.- Ljudi mogu da ih žale koliko hoće. Oni mogu da plaču koliko hoće. Ali, uprkos svemu, ušli u moj stan, naterali mog muža da klekne i ubili ga dok ih je preklinjao da ga ostave u životu - izjavila je za CBS Boston.Inspektorka Dajen Dajmond, koja je govorila za "Us Weekly", deli njeno mišljenje:- Ne možemo da zanemarimo činjenicu da su tinejdžeri koji su izvršili zločin, povukli obarač i oduzeli život Gregu Smartu na slobodi. Da li je pošteno što su počinioci već izašli iz zatvora i žive svoj život, a da ona čami u zatvoru do kraja života?
Pogledaj vesti o: Dzej

Nastavak na Večernje novosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.