Javni prevoz bez turbo-folka

Izvor: B92, 07.Okt.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javni prevoz bez turbo-folka

Javno saobraćajno preduzeće u Skoplju uvelo je danas nova pravila u autobusima gradskog prevoza kojima je, između ostalog, zabranjeno puštanje turbo-folk muzike u vozilima.

Ujutro će putnici preko zvučnika u autobusima slušati klasičnu muziku, u podne dinamičniju, a uveče elektronsku i dens muziku, a za izbor će se pobrinuti dva poznata di-džeja iz Skoplja, Icko i Erik Foks.

U javnom saobraćajnom preduzeću objašnjavaju da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ideja bila da se izađe u susret građanima koji su se žalili na preglasnu i turbo-folk muziku ili da su prinuđeni da slušaju sportske prenose.

Nova pravila važe za nove dvospratne autobuse gradskog saobraćaja, koji su nedavno nabavljeni, povodom 20 godina nezavisnosti Makedonije.

Javni gradski prevoz takođe je obavestio da će ubuduće biti smanjen broj reklama u autobusima i da će u prvom planu biti njihov retro dizajn i prepoznatljiva crvena boja.
Pogledaj vesti o: Dzej

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.