Embid srušio Boston, Kavsi se kockali i spasili bruke

Izvor: N1 televizija, 19.Jan.2018, 05:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Embid srušio Boston, Kavsi se kockali i spasili bruke

Košarkaši Filadelfije 76ersa pobedili su u gostima Boston Seltikse, dok su u noći između četvrtka i petka posle drame slavili i Klivlend Kavalirsi.

Filadelfija je na gostujućem parketu pobedila Boston rezultatom 89:80, uz sjajnu partiju centra Siksersa Džoela Embida koji je postigao 26 poena, uz 16 skokova i šest asistencija.

Embida su u pobedi pratili odlični hrvatski reprezentativac Dario Šarić sa 16 poena i šest skokova, kao i Ti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Džej Mekonel sa 15 poena, dok su ostali igrači Filadelfije imali jednocifren učinak.

Boston je imao blago vođstvo samo u prvoj četvrtini, ali je bez najveće zvezde Kajrija Irvinga, koji je propustio susret zbog bola u ramenu, ispustio prednost, pa je do kraja dominirala Filadelfija, čija se pobeda nije dovodila u pitanje.

U odsustvu Irvinga najbolji u timu Bostona bili su sa po 14 poena Al Horford i Markus Moris.

Tfw you make your first All-Star game and get the win! #JoelEmbiidpic.twitter.com/3LMAW8J0VI

Daleko uzbudljivije je bilo u Klivlendu gde su Kavalirsi na jedvite jade savladali Orlando Medžik rezultatom 104:103, pogocima Ajzee Tomasa sa linije slobodnih bacanja na 11 sekundi pre kraja susreta.

Kavsi su posle prvog poluvremena imali prednost od 67:47, u jednom trenutku u drugoj četvrtini je bilo i +23, pa se u nastavku očekivala rutinska pobeda.

Međutim, tim Medžika je polako "topio" prednost vicešampiona lige, pa je na 31 sekundu pre kraja trojkom Šelvina Meka prvi put na meču došao u vođstvo od 103:102. Na kraju se ipak sve srećno završilo za Kavse jer je oba bacanja pogotio Ajzea Tomas, te je protiv poslednjeplasirane ekipe Istoka ekipa Klivlenda prekinula seriju od četiri uzastopna poraza.

Koliko je Klivlend bio loš u drugom poluvremenu govori i podatak od samo jedne pogođene trojke od 17 pokušaja u tom delu igre.

Najefikasniji u timu Kavsa bio je Ajzea Tomas sa 21 poenom za lični rekord sezone, Lebron Džejms je upisao 16, Kevin Lav je imao dabl-dabl od 12 poena i 11 skokova, dok je 11 poena imao Dvejn Vejd.

Elfrid Pejton je predvodio tim Medžika sa 19 poena, dok su po 17 za Orlando postigli Evan Furnije i Eron Gordon, koji je imao i 11 skokova. Hrvatski košarkaš Mario Hezonja je za Orlando upisao 12 poena, dva skoka i dve ukradene lopte.

Isaiah Thomas recorded a season-high 21 PTS and #LeBronJames added 16 PTS, 6 AST, 5 REB for the @cavs in their 104-103 win over the @OrlandoMagic!

Kevin Love: 12 PTS, 11 REB

Elfrid Payton: 19 PTS, 8 AST#AllForOnepic.twitter.com/wn323JHOMv

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.