Džoi Negro nastupa na novoj di-džej bini na Nišvilu

Izvor: JužneVesti.com, 04.Jun.2015, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džoi Negro nastupa na novoj di-džej bini na Nišvilu

Posetioci ovogodišnjeg Nišvila imaće priliku da svoj festivalski provod, nakon večernjeg programa, nastave na novoj di-džej bini u niškoj Tvrđavi do ranih jutarnjih sati. Zvezda ovogodišnjeg festivala biće Džoi Negro, autor hita „Make a move on me“.

Po prvi put ove godine Nišvil će jednu, potpuno besplatnu binu, posvetiti zvucima sve modernijeg muzičkog pravca među mladima.

Moderna haus >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << muzika sa elementima džeza, soula, fanka i svinga „vrteće“ se svake festivalske noći na bini koja nosi naziv „Midnight Jazzdance stage“. Ona će biti locirana na travnatom platou kod nekadašnjih slikarskih ateljea u Tvrđavi, koji su izgoreli u požaru 2003. godine.

Direktor niškog džez festivala Ivan Blagojević kaže da će nova bina imati i humanitarni karakter.

Umesto ulaznice posetioci će moći da doniraju novac koji će biti iskorišćen za obnovu ateljea kako bi festival i sam grad Niš dobili narednih godina svojevrsni „Otvoreni atelje“ iliti „Niški Monmartr“ gde bi slikari, organizovali izložbe svojih radova, ne samo tokom Nišvila već i u vreme ostalih letnjih festivala i time značajno obogatili kulturni život grada – kaže Blagojević.

Najznačajnije ime ovogodišnjeg festivala biće Džoi Negro, britanski di-džej čije je pravo ime Dejv Li.

Negro iza sebe ima, kako kažu organizatori, preko 300 izdanja, a tvrde da ne postoji neko ime koje je značajno u house i disco muzici sa kojim on nije radio ili delio miks-pult.

Pored Negra na ovogodišnjem Nišvilu nastupiće još 12 di-džejeva i to: Rustam Ospanoff iz Kazahstana, Nick Recordkicks iz Italije, Florian Keller (Jazzanova) iz Nemačke, dvojac Faze Action iz Britanije i Water Nimph iz Bugarske.

Domaću podršku činiće: DJ Funky Junkie, DJ Ceka, DJ Chile, Master Flow, DJ Loptica, Trenchtown Senior.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.