Obradović: Od Srbije prave najveći azilantski centar u Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2017, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Od Srbije prave najveći azilantski centar u Evropi

Lider Dveri Boško Obradović kritikovao je danas politiku vlade prema azilantima izrazivši sumnju da bi, kako kaže, jednog dana EU mogla od Srbije da napravi najveći azilantski centar u Evropi.

Na konferenciji za novinare u parlamentu, Obradović je rekao da bi pod pritiskom EU u Srbiji moglo da se trajno nastani 618.412 migranata koji su, prema odgovoru na poslaničko pitanje koji su, kako kaže, Dveri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dobili od MUP-a, od jula 2011. do kraja prošle godine izrazili nameru ili zatražili azil u Srbiji.

To, kako kaže, znači da oni podležu readmisiji i vraćanju iz zemalja EU u Srbiju gde bi im bilo omogućeno da se trajno nastane u azilanstskim centrima koji se planiraju na teritoriji Srbije, a kojih je, kaže, sada 14.

Kritikovao je politiku vlade prema migrantima, te upitao zašto opština Mladenovac donosi lokalni akcioni plan za unapređenje položaja migranata u narednih pet godina i za to izdvaja dva miliona evra.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Obradović: EU od nas praviti najveži azilantski centar

Izvor: B92, 08.Nov.2017

Beograd -- Lider Dveri Boško Obradović kritikovao politiku vlade prema azilantima, rekavši da b jednog dana EU mogla od Srbije da napravi najveći azilantski centar Evrope...Na konferenciji za novinare u parlamentu, Obradović je rekao da bi pod pritiskom EU u Srbiji moglo da se trajno nastani 618.412...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.