Sreda, 08.11.2017.

14:35

Obradović: EU od nas praviti najveži azilantski centar

Lider Dveri Boško Obradović kritikovao politiku vlade prema azilantima, rekavši da b jednog dana EU mogla od Srbije da napravi najveći azilantski centar Evrope.

Izvor: Tanjug

Obradović: EU od nas praviti najveži azilantski centar

Na konferenciji za novinare u parlamentu, Obradović je rekao da bi pod pritiskom EU u Srbiji moglo da se trajno nastani 618.412 migranata koji su, prema odgovoru na poslaničko pitanje koji su, kako kaže, Dveri dobili od MUP-a, od jula 2011. do kraja prošle godine izrazili nameru ili zatražili azil u Srbiji.

To, kako kaže, znači da oni podležu readmisiji i vraćanju iz zemalja EU u Srbiju gde bi im bilo omogućeno da se trajno nastane u azilanstskim centrima koji se planiraju na teritoriji Srbije, a kojih je, kaže, sada 14.

Kritikovao je politiku vlade prema migrantima, te upitao zašto opština Mladenovac donosi lokalni akcioni plan za unapredjenje položaja migranata u narednih pet godina i za to izdvaja dva miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: