Dveri: Tužba zbog izložbe na kojoj se vređa Isus Hrist

Izvor: Blic, 30.Sep.2012, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri: Tužba zbog izložbe na kojoj se vređa Isus Hrist

Predsednik Dveri Vladan Glišić najavio je večeras da će taj pokret razmotriti pokretanje tužbe protiv organizatora Parade ponosa zbog izložbe fotografija švedske umetnice na kojima je Isus Hrist prikazan u štiklama i u gej zagrljaju sa transseksualcima.

U emisiji "Utisak nedelje", Glišić je rekao da se taj pokret obratio Srpskoj pravoslavnoj crkvi i da je reagovanje patrijarha Irineja već stiglo i da se nada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će reagovati i država.

Glišić je rekao da se nada reakciji prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića jer je jasno da od Socijalističke partije Srbije neće dobiti odgovor, pošto su se pojedini ministri te partije već izjasnili da podržavaju održavanje Parade ponosa.

Organizatori Parade ponosa organizovaće naredne nedelje izložbu fotografija švedske umetnice Elizabet Olson Valin pod nazivom "Eke Homo" na kojoj je Isus Hrist prikazan u štiklama, gej zagrljaju i u društvu transseksualaca.

Glišić je ocenio da pitanje Parade ponosa nije pitanje ljudskih prava već da se radi o promociji homoseksualizma i totalitarne ideologije, a da takva izložba švedske umetnice vređa osećanja vernika.

On je dodao da će Dveri učiniti sve, demokratski i nenasilno, da se Parada ponosa 6. oktobra ne održi.

Član organizacionog odbora Parade ponosa Boban Stojanović negirao je da se radi o uvredi osećanja vernika i svesnoj provokaciji, već je ocenio da se radi o slobodi izražavanja i "savremenom, postmodernom preispitivanju religije", zbog čega manjinska grupa nema obavezu da se pravda većini.

Stojanović je optužio Glišića da tim optužbama "sa intelektualne razine daje opravdanje za nasilje" nad pripadnicima LGBT populacije i pozvao ga da apeluje na huligane da 6. oktobra ostanu kući i omoguće da se održi Parada ponosa.

Predstavnik Liberalno-demokratske partije Nenad Prokić rekao je da je provokacija deo politike, ali da se postavlja pitanje da li je ta provokacija uvek pametna.

- Ako si spreman da snosiš konsekvence i ako u njoj (provokaciji) uživaš, onda u redu. Ja bih omogućio to pravo. Ali moraš biti spreman na reakciju - rekao je Prokić.

Prokić je rekao da organizatori Parade ponosa i konkretne izložbe treba da budu svesni u kakvom društvu žive, ali je dodao da u Srbiji ima mesta i za jednu i za drugu stranu čiji bi predstavnici trebalo da "sednu i da počnu da se dogovaraju".

Povezane vesti: Dveri: Izložba Elizabete Valin vređa hrišćanska osećanja Dveri najavljuju uličnu borbu protiv Prajda Stojanović: Ove godine biće Parade ponosa Vlasti Sankt Peterburga povukle dozvolu za održavanje Parade ponosa Na Paradi ponosa u Berlinu 700.000 ljudi
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dveri: Tužba zbog antihrišćanske izložbe

Izvor: Mondo, 30.Sep.2012

Vladan Glišić najavio tužbu zbog izložbe u kojoj je Isus Hrist predstavljen u zagrljaju transseksualaca...Predsednik Dveri Vladan Glišić najavio je večeras da će taj pokret razmotriti pokretanje tužbe protiv organizatora Parade ponosa zbog izložbe fotografija švedske umetnice na kojima je...

Nastavak na Mondo...

Dveri: Tužba protiv organizatora Parade zbog vređanja Hrista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2012, 03:11

BEOGRAD -..Predsednik Dveri Vladan Glišić najavio je večeras da će taj pokret razmotriti pokretanje tužbe protiv organizatora Parade ponosa zbog izložbe fotografija švedske umetnice na kojima je Isus Hrist prikazan u štiklama i u gej zagrljaju sa transseksualcima...U emisiji "Utisak nedelje",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.