I dalje nema gasa

Izvor: Glas javnosti, 18.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I dalje nema gasa

MOSKVA - Predsednik Rusije Dmitrij Medvedjev izjavio je juče da je međunarodni sastanak u Moskvi završen bez dogovora o obnovi isporuke gasa evropskim potrošačima preko Ukrajine, ali da će bilateralni razgovori biti nastavljeni, prenosi AP.

Medvedjev je rekao da će premijeri Rusije i Ukrajine Vladimir >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Putin i Julija Timošenko nastaviti razgovore kako bi se rešio spor oko isporuke gasa. On je izrazio nadu da će gas početi da stiže do potrošača u narednim danima.

Prema njegovim rečima, najveći rezultat međunarodne konferencije, na kojoj su učestvovali i evropski zvaničnici, jeste što je to bila prilika za razmenu mišljenja oko gasne krize.

EVROPSKE FIRME NUDE REŠENJE

PARIZ - Najveće evropske gasne kompanije su izradile i juče poslale predlog privremenog rešenja koje bi omogućilo da se isporuke ruskog gasa Evropi preko Ukrajine odmah obnove - saopštio je juče francuski „Gaz de Frans“ (GDF).

Kompanije su spremne da taj sporazum zaključe sa „Gaspromom“ tokom vikenda. Prema navodima „Gaz de Fransa“, sporazum koji je dostavljen „Gaspromu“ omogućio bi i da se na kratak rok ispune uslovi koje je zatražio ukrajinski „Naftogas“ za tranzit ruskog gasa.

STIŽE „JUŽNI TOK“

Predstavnik za medije „Gasproma“ Sergej Kuprijanov izjavio je da ta ruska kompanija smatra da je neophodno da se ubrza rad na pripremi krovne tehničko-ekonomske baze projekta „Južni tok“.

- Mi aktiviramo rad na „Južnom toku“ - rekao je Kuprijanov, precizirajući da je reč o ubrzavanju priprema tehničko-ekonomske baze projekta, a ne o ubrzavanju rokova realizacije samog projekta - preneo je Itar-TASS.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.