Delegacija Grčke pravoslavne crkve na ustoličenju Irineja

Izvor: S media, 25.Sep.2010, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Grčke pravoslavne crkve na ustoličenju Irineja

Delegaciju Grčke pravoslavne crkve na ustoličenju patrijarha srpskog Irineja u Pećoj patrijaršiji, 3. oktobra, predvodiće atinski arhiepiskop Jeronim, saopštila je danas Atinska arhiepiskopija, a prenela Verska novinska agencija (VIA).

Delegaciju će, kako se navodi, činiti dvojica mitropolita, članovi Sinoda Grčke pravoslavne crkve Nove Smirne i Sereza Teologos Apostolidas i Simeon Kutsas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Grčka pravoslavna crkva nema status patrijaršije, već autokefalne arhiepiskopije sa posebnim odnosima je sa Carigradskom patrijašijom i nalazi se na 11. mestu, od 14 redosleda (diptiha) pravoslavnih crkava.

Njen poglavar je od 16. februara 2008. godine arhiepiskop Jeronim Liapis.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.