Izvor: Luftika.rs, 24.Apr.2023, 21:03

Lekar dao prvu prognozu za mladića koji je pao sa Petrovaradinske tvrđave

Dvojica tridesetogodišnjaka, za koje se nezvanično saznaje da su iz Paraćina, pali su juče ujutru sa bedema Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu.
Jedan je poginuo, a drugi je u svesnom stanju prevezen u Klinički centar Vojvodine.
Kakvo je stanje povređenog mladića, govorio je upravnik Urgentnog centra u Novom Sadu Dragan Nikolić, javlja Kurir TV.
– Njegovo stanje je stabilno, primljen je u KC Vojvodine u teškom opštem stanju, sa politraumom. Nakon stabilizacije stanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << njemu sledi nastavak konzervativnog i hirurškog tretmana. Za danas je planirana operacija primarne traume, povrede kičmenog stuba – kaže upravnik Urgentnog centra u Novom Sadu Dragan Nikolić.
Ističe i da je s pojavom lepog vremena povećan broj povređenih građana koji zahtevaju lečenje u Urgentnom centru.
– Nažalost, kako se povećavaju socijalne aktivnosti ljudi, veći je i broj trauma. Karakteristično za Urgentni centar je da imamo epidemiju trauma, a od kovida to traje konstantno i to zahteva multidisciplinarni pristup. Mi smo osposobljeni za tako velike izazove – dodaje dr Dragan Nikolić.
Za kraj dao je prvu prognozu o tome kako će teći oporavak povređenog Paraćinca, koji je imao tu sreću da preživi.
– Ne bih to nazvao srećom, reč je o ozbiljnim telesnim povredama, koje je zahtevalo zbrinjavanje. Na sreću svih nas, on je stabilno. Rano je prognozirati, ali očekujem dobar ishod svega toga.
Lazar (30) hteo da se fotografiše na tvrđavi pa pao sa bedema, momačko veče pretvorilo se u tragediju

Pogledaj vesti o: Dragan Nikolić

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.