Izrazi saučešća povodom smrti Dragana Nikolića

Izvor: RTS, 11.Mar.2016, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrazi saučešća povodom smrti Dragana Nikolića

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, prvi potpredsenik Vlade Iica Dačić i ministar kulture Ivan Tasovac uputili su telegrame saučešća Mileni Dravić povodom smrti Dragana Nikolića.
"Ostali smo bez našeg Gage, Dragana Nikolića, velikana jugoslovenske i srpske umetnosti, koji je obeležio čitavu epohu u pozorištu, na filmu i televiziji. Neponovljivim šarmom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ličnošću, bio je i ostaće zauvek u našim srcima. Poštovana i draga Milena, svu Vašu tugu iskreno i prijateljski delim sa Vama", napisao je predsednik Tomislav Nikolić u telegramu.
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je saučešće porodici i kolegama povodom smrti glumca Dragana Nikolića.
"Srbija je ostala bez velikog Gage Nikolića. Iskreno saučešće porodici i kolegama", napisao je Vučić na svom Tviter nalogu.
I prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je telegram saučešća.
"Ja ga neću zaboraviti, a uveren sam da će i mladima koji dolaze biti uzor ne samo kao glumac, već i kao čovek", navodi se u telegramu.
Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac je u svoje lično ime i u ime Ministarstva kulture i informisanja uputio telegram saučešća supruzi preminulog glumca Dragana Nikolića
"Poštovana gospođo Dravić, molim Vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća povodom smrti Vašeg supruga Dragana Nikolića, legende srpskog glumišta. Postoje gubici koje ljudi osećaju lično, kada ih napusti neko veoma blizak a koga nikada nisu imali priliku da upoznaju. Dragan Nikolić bio je deo svakog doma na prostorima Srbije i bivše Jugoslavije. Kao Prle, Flojd, Džimi Barka...ostaće upamćen kao istinski heroj mnogih generacija i simbol zlatnog doba jugoslovenskog filma. Šmeker sa Crvenog krsta i gospodin sui generis, Dragan Nikolić zračio je toplinom i osvajao pogledom ne samo sa velikih i malih ekrana i pozorišnih scena, već i u svakodnevnom životu", navodi se u telegramu saučešća.
Kako se dodaje, bio je dobri duh Beograda, koji je nezaboravnim smislom za humor i jedinstvenom životnom energijom "nosio" svoj grad svuda sa sobom.
"Nema smrti, ima samo seoba, napisao je Miloš Crnjanski. Dragan Nikolić danas se preselio u nezaborav, putem popločanim nebrojenim glumačkim bravurama i obeleženim neponovljivim stavom i stilom", napisao je ministar Tasovac.
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uputio je glumici Mileni Dravić saučešće povodom smrti njenog supruga.
"Legendarnog Dragana Nikolića svi ćemo pamtiti kao neponovljivog, izuzetno talentovanog i šarmantnog glumca. Svim Beograđanima, svim poklonicima sedme umetnosti i generacijama koje su stasavale uz njegove filmove i serije nedostajaće njegov duh i prepoznatljiv beogradski šarm", naveo je gradonačelnik u telegramu.
U telegramu je dodao da je Nikolić bio uzor mnogima i da je njegovim odlaskom Beograd izgubio jednog velikog čoveka i umetnika.
Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici i kolegama povodom smrti Dragana Nikolića.
"U ime Vlade Republike Srpske, svoje ime i u ime građana Republike Srpske, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća. Otišao je doajen srpskog glumišta, jedan od najvećih i najvoljenijih glumaca sa prostora bivše Jugoslavije", navodi se u telegramu predsednice Cvijanović.
Premijer Crne Gore Milo Đukanović izrazio je saučešće povodom smrti glumca Dragana Nikolića.
Kako je naveo, Nikolić će biti upamćen u Crnoj Gori po nezaboravnim filmskim i pozorišnim rolama, ali i kao ličnost čija su uzvišena životna načela i društveni angažman doprineli demokratizaciji. Telegram saučešća uputio je i crnogorski ministar kulture Pavle Goranović.
Fudbalski klub Crvena zvezda oprostio se od legendarnog glumca Dragana Nikolića, koji je jutros preminuo u 72. godini.
"Dragan Nikolić je bio i poznati navijač Crvene zvezde, čovek koji je više puta učestvovao u Zvezdinim projektima, zvezdaš za primer svima. Njegova smrt predstavlja veliki gubitak i za crveno-belu porodicu i ovim putem izražavamo poruke iskrenog saučešća porodici", ističe se na sajtu kluba.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Državni vrh se oprostio od Dragana Nikolića

Izvor: B92, 11.Mar.2016

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić na Tviteru je izjavio saučešće i oprostio se od slavnog glumca Dragana Nikolića...„Srbija je ostala bez velikog Gage Nikolića. Iskreno saučešće porodici i kolegama“, napisao je premijer...Dragan Nikolić preminuo je nakon duge i teške bolesti jutros...

Nastavak na B92...

Saučešća povodom smrti Nikolića

Izvor: SEEcult.org, 11.Mar.2016

Smrt legendarnog glumca Dragana Nikolića, jedne od najvećih zvezda srpskog i jugoslovenskog filma, izazvala je veliku tugu širom regiona, a saučešće njegovoj supruzi Mileni Dravić, takođe slavnoj glumici, izrazili su i najviši zvaničnici Srbije i Beograda...Predsednik Srbije Tomislav Nikolić...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.