Izvor: Luftika.rs, 15.Okt.2021, 23:37

Ćerka Voje Brajovića o „Tomi“: Film je trebalo da bude o kafanskom pevaču Peri Periću

Do sada je bilo brojnih reakcija na film „Toma“ Dragana Bjelogrlića. Bioskopska publika je većim delom oduševljena delom, nešto slabije oni koji su gledali piratsku verziju.
Čini se da su najviše negodovali oni koji su na neki način bilo difektno upućeni u život velikog pevača novokomponovane muzike. Njihova glavna zamerka je što biografski film o Tomi Zdravkoviću, zapravo, nije biografski, nego je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << popunjen improvizacijama.
Pored direktnih učesnika, zanimljivo je bilo čuti i mišljenje glumaca. Jedna od onih koji nisu štedeli ostvarenje je glumica Iskra Brajović, ćerka glumca Vojislava Voje Brajovića.
– Film je trebalo da bude o kafanskom pevaču Peri Periću, tj imaginarnom liku iz tog vremena, i da se napiše “posvećeno Tomi Z” – napisala je Iskra na Facebooku.
Kako je objasnila, da je to bio film posvećen anonimusu, tada niko ne bi imao ništa da kaže loše o ostvarenju.
– Ovako je početna koncepcija loša, jer ako biografski film nosi čovek koji u senzibilitetu nema ništa ni nalik čoveku kog igra, (ne sporim talenat Milana Marića, ali ni mi glumci ne možemo svi igrati sve) i koji za plot nema uporište u realnom, (izmišljene romanse, izmišljene posvete, izmišljeni likovi menadžera i koga sve ne) onda ne bi smeo da se zove po istinitom čoveku koga mnogi još živo pamte – napisala je ona.
Iskra Brajović je nedavno, posle prozivki da glumci koji su ostali bez posla u doba korone treba da okopavaju krompir, ovako regovala:
– Mi nemamo posao, a školovani smo. Mnogi komentarišu kako treba da idemo i kopamo krompire! Nijedan posao nije sramota, ali znate šta, ja sam završila i fakultet i master i zaslužila sam, kao i mnoge moje kolege da zaradim sebi za najosnovnije stvari – rekla je glumica.
Iskra je tokom izolacije otkrila talenat od kojeg zarađuje. Ona oslikava unikatne postere po narudžbi i želji.
– Crtam ljudima po narudžbini na majicama, cegerima, posterima, gde god – kaže ona.
Ilustracije štampa pod svojim brendom ISKRART, a 10 odsto od prihoda ide napuštenim životinjama.
Toma Zdravković celu 3. smenu rudara gostio u kafani dva dana i dve noći

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.