Uvredljivi odgovor Trampa na optužbe LeBrona Džejmsa za rasizam

Izvor: Radio 021, 04.Avg.2018, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvredljivi odgovor Trampa na optužbe LeBrona Džejmsa za rasizam

Američki predsednik Donald Tramp uputio je uvredljivu poruku američkom košarkašu LeBronu Džejmsu koji ga je prethodno optužio da podstiče rasne podele u SAD.

"LeBrona Džejmsa je intervjuisao najgluplji čovek na televiziji (voditelj CNN) Don Lemon. Uspeo je da LeBrona pokaže kao inteligentnog čoveka, a to nije lako uraditi", napisao je Tramp na Tviteru.

Džejms je u intervjuu optužio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Trampa da koristi sport za podsticanje rasnih podela posle polemike o igračima koji u znak protesta kleknu kada se intonira himna.

"Mislim da naš predsednik pokušava da nas podeli", rekao je čuveni košarkaš koji je inače protivnik Trampove politike.

Tramp je u nekoliko navrata kritikovao igrače američkog fudbala, uglavnom crnce, što kleknu za vreme himne u znak protesta zbog policijskog nasilja u zemlji, čije su žrtve uglavnom crnci.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.