Tramp: Nije lako učiniti da Lebron izgleda pametno

Izvor: B92, 04.Avg.2018, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Nije lako učiniti da Lebron izgleda pametno

Predsednik SAD Donald Tramp podigao je buru objavom na Tviteru u kojoj je indirektno uvredio jednog od najboljih košarkaša današnjice Lebrona Džejmsa.

Tramp je reagovao na Lebronov intervju za CNN u ponedeljak, nakon što je preko svoje fondacije otvorio osnovnu školu za problematičnu decu u rodnom Ekronu, a u kojem je rekao da Tramp koristi sport da podeli ljude.

"Lebron Džejms je upravo intervjuisan od strane najglupljeg čoveka na televiziji, Dona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Limona. On je učinio da Lebron izgleda pametno, što nije lako uraditi. Sviđa mi se Majk!", napisao je Tramp na Tvitaru aludiravši na čijoj je strani u debati Lebron Džejms – Majkl Džordan.

Džejms je često javno kritikovao predsednika SAD, u septembru 2017. ga je nazvao "propalicom" nakon što je otkazao prijem Golden Stejt Voriorsima u Beloj kući što je tradicija za šampion NBA lige.

"Odlazak u Belu kuću je bila velika čast dok se ti nisi pojavio"!, napisao je tada na tviteru Džejms.

Takođe, istog meseca Tramp je izjavio i da bi NFL igrači trebalo da budu otpušteni zbog vređanja zastave kada kleknu na koleno ili na drugi način odbiju da učestvuju u intoniranju himne (slučaj Kolin Kepernik), na šta je Džejms izjavio da je nedolično osobi na njegovoj poziciji.

"Ne shvata moć koju poseduje kao lider ove divne zemlje. Ne razume koliko se dece, bez obzira na rasu, ugleda na predsednika SAD. Ne shvata, a zbog toga mi je najviše muka, da je to pozicija broj 1 u svetu", rekao je Lebron.

Džejms je nastavio da kritikuje predsednika i njegovu politiku, a u junu, dok je još bio član Klivlend Kavalirsa, rekao je da ni njegov tim ni Voriorsi neće prihvatiti poziv u Belu kuću posle osvajanja NBA titule.

Tramp je odgovorio da nijedan tim neće ni dobiti poziv da dođe.

Lebron je izneo slične stavove u invervjuu za ESPN, svom prvom velikom otkako je postao igrač Los Anđeles Lejkersa, istakavši da se kaje što je kritikovao predsednika.

"Zbog nekoga ko pokušava da nas podeli koristeći sport? Sport mi je dao sve što sam mogao da tražim. Ne bih mogao da dozvolim to", rekao je Džejms.

Lebron nije odgovorio na Trampov tvit.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi sukob Trampa i Lebrona

Izvor: RTS, 04.Avg.2018

Predsednik SAD Donald Tramp svojom novom objavom na društvenim mrežama nastavio je sukob sa jednim od najboljih košarkaša današnjice Lebronom Džejmsom. . Tramp je reagovao na Lebronov intervju Si-En-Enu, nakon što je...

Nastavak na RTS...

Tramp OPLEO po slavnom košarkašu: Bravo za voditelja, nije lako učiniti da Lebron IZGLEDA PAMETNO

Izvor: Blic, 04.Avg.2018

Predsednik SAD Donald Tramp podigao je buru objavom na Tviteru u kojoj je indirektno uvredio jednog od najboljih košarkaša današnjice Lebrona Džejmsa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.