Tramp pozvao članice OPEK-a da suspenduju Sporazum o sniženju proizvodnje nafte

Izvor: Vostok.rs, 06.Dec.2018, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp pozvao članice OPEK-a da suspenduju Sporazum o sniženju proizvodnje nafte

Predsednik SAD Donald Tramp pozvao je učesnike Organizacije država-izvoznika nafte (OPEK) da suspenduju Sporazum o sniženju proizvodnje nafte, kako bi sačuvala niske cene goriva.
„Daj bože da će OPEK zadržati postojeće količine nafte na tržištu. Svetu ne treba skupa nafta, on ne želi visoke cene!“, saopštio je Tramp. Ministar za naftu i gas Omana Muhamed bin Hamad el Rumhi na kraju sednice posmatračkog komiteta OPEK-a izjavio je da su se ministri država organizacije dogovorili da preporuče učesnicima sporazuma da smanje proizvodnju nafte.  
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: Rusija i OPEK spremni da smanje proizvodnju nafte uprkos pritisku SAD

Izvor: Vostok.rs, 06.Dec.2018

Izvor: Vostok / RT Očekuje se da će se danas Organizacija zemalja izvoznika nafte (OPEK) i glavni proizvođači nafte u Rusiji dogovoriti o smanjenju proizvodnje, uprkos pritisku SAD-a na OPEK da se smanje cene sirove nafte. Organizacija koja čini 15 zemalja proizvođača nafte održaće...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.