Tramp i Putin čestitali Djukanoviću Dan državnosti Crne Gore

Izvor: Beta, 11.Jul.2019, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp i Putin čestitali Djukanoviću Dan državnosti Crne Gore

Predsednici Sjedinjenih Američkih Država i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin čestitali su predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i građanima Dan državnosti, 13. jul, objavljeno je danas."Tokom 13 godina nezavisnosti, Crna Gora je ostvarila važan napredak u integracijama u evroatlantsku zajednicu. Vaš istorijski prijem u NATO 2017. godine dodatno je ojačao snažno partnerstvo naše dve zemlje i srdačno pozdravljam Vaš kontinuirani doprinos regionalnoj i globalnoj bezbednosti", piše u čestitki Trampa.SAD i dalje podržavati reforme i razvoj Crne Gore - istakao je Tramp i zaključio da "naše zajedničke vrednosti bezbednosti, mira i slobode predstavljaju osnovu za još dublje partnerstvo".Putin je u čestitki poručio da narodu Crne Gore želi "mir, sreću i blagostanje".Dan državnosti se obeležava 13. jula u znak sećanja na taj datum iz 1878. godine, kada je na Berlinskom kongresu Crna Gora priznata kao samostalna država.To je Dan državnosti i jer je u Drugom svetskom ratu 13. jula 1941. godine, pod rukovodstvom Кomunističke partije Jugoslavije, u okupiranoj Crnoj Gori počeo opštenarodni ustanak više od 30.000 ljudi protiv fašizma. Ustanici su razbili i zarobili do tada najveći okupatorski garnizon u porobljenoj Evropi, od oko 1.000 italijanskih vojnika i starešina. Ustanak podstaknut napadom Nemačke na SSSR, trajao je do polovine avgusta, kada je ugušen jakom italijanskom ofanzivom.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Milo Đukanović,   NATO

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

DAN DRŽAVNOSTI CRNE GORE: Na Cetinju marš podela

Izvor: Večernje novosti, 12.Jul.2019, 07:53

Slaviće samo sledbenici onih koji su bili protiv ujedinjenja Crne Gore i Srbije CRNA GORA i ovaj 13. jul obeležava duboko podeljena, iako se radi o istorijskim događajima - 1878. kada je na Berlinskom kongresu "zaokružena" njena državnost i ustaničkom iz 1941. Međutim, dešavanja...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.