Tramp: Otpustio sam šefa FBI, bio je lud

Izvor: RTS, 19.Maj.2017, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Otpustio sam šefa FBI, bio je lud

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je ruskim zvaničnicima u Beloj kući da je otpuštanjem direktora FBI Džejmsa Komija otklonio "veliki pritisak" sa kojim se suočio zbog aktuelne istrage o Rusiji i američkim predsedničkim izborima, objavio je "Njujork tajms". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Upravo sam otpustio šefa FBI. Bio je lud, pravi pravcati ludak. Suočio sam se sa velikim pritiskom zbog Rusije. To je sada otklonjeno", rekao je Donald Tramp, prenosi Rojters.

Njujork tajms se poziva na dokument u kojem je sumiran sastanak Donalda Trampa, a čiji je sadržaj njujorškom dnevniku pročitao neimenovani američki zvaničnik.
Piše da se dokument zasniva na zabeleškama načinjenim unutar Ovalnog kabineta, a Rojters navodi da ne može još da potvrdi tačnost ove tvrdnje.
Zamenik državnog tužioca SAD Rod Rozenstajn znao je da će Tramp da otpusti šefa FBI Džejmsa Komija pre nego što je završio belešku u kojoj je izneo sopstvenu zabrinutost u vezi sa sada već bivšim direktorom FBI. To se navodi u izjavi Rozenstajna u koju je uvid imao En-Bi-Si njuz.
"Informisao sam višeg tužioca da će predsednik skloniti direktora Komija i ja sam pisao belešku Državnom tužiocu u kojima sam sumirao sopstvenu zabrinutost", naveo je Rozenstajn u izjavi u kojoj pominje tužioca iz američkog Ministarstva pravosuđa.
Rojters navodi da je Rozenstajnova izjava pripremljena kako bi bila predata zakonodavnoj vlasti.
Pogledaj vesti o: FBI,   Izbori,   Nju Jork

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tajni Trampov dokument: Otpustio sam šefa FBI, bio je lud

Izvor: B92, 19.Maj.2017

Vašington -- Predsednik SAD Donald Tramp rekao je ruskim zvaničnicima u Beloj kući da je otpuštanjem direktora FBI Džejmsa Komija otklonio "veliki pritisak"...“Njujork tajms” se poziva na dokument u kojem je sumiran taj Trampov sastanak, a čije je sadržaj njujorškom dnevniku pročitao neimenovani...

Nastavak na B92...

New York Times: Tramp rekao Rusima da je šef FBI 'ludak'

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2017

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp kazao je ruskim zvaničnicima u Bijeloj kući da je otpuštanjem direktora FBI Džejmsa Komija otklonio "veliki pritisak" sa kojim se suočio zbog aktuelne istrage o Rusiji i američkim predsjedničkim izborima, objavio je danas New York Times, prenosi Rojters...Ovaj...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Tramp više nikoga ni iznenađuje: Otpustio direktora FBI, pa rekao Rusima da je bio pravi ludak?!

Izvor: Telegraf.rs, 20.Maj.2017, 06:47

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je ruskim zvaničnicima u Beloj kući da je otpuštanjem direktora FBI Džejmsa Komija otklonio "veliki pritisak" sa kojim se suočio zbog aktuelne istrage o Rusiji i američkim predsedničkim izborima, objavio je danas "Njujork tajms"...List se poziva na dokument u...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.