Umro slavni oskarovac, reditelj Poverljivo iz LA

Izvor: B92, 21.Sep.2016, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro slavni oskarovac, reditelj "Poverljivo iz LA"

Reditelj Kertis Henson, koji je osvojio Oskara za film “Poverljivo iz LA”, pronađen je mrtav u svojoj kući u Kaliforniji. Imao je 71 godinu.

Bolničari Hitne pomoći pronašli su Hensona u njegovoj vili u Holivudu oko 17 časova po lokalnom vremenu i utvrdili “prirodnu smrt”.

Reditelj je već neko vreme bio u penziji i patio je od Alchajmerove bolesti.

Henson je zajedno sa Brajanom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Helgelandom osvojio Oskra za najbolju adaptaciju romana “Poverljivo iz LA” koji je napisao Džejms Elroj.

Kao producent, Henson je bio nominovan za najbolji film i najboljeg režisera.

Film je opisivao ulice Los Anđelesa pedesetih godina i u filmu su igrali Kim Bejsinger (osvojila Oskara za najbolju žensku ulogu), Kevin Spejsi, Rasel Krou, Gaj Pirs, Džejms Kromvel, Deni de Vito i Dejvid Stratern.

Film je zaradio više od 126 miliona dolara širom sveta.

Kertis Henson bio je reditelj i popularne komedije “Wonder Boys” i “Osam milja” sa Eminemom u glavnoj ulozi.

Među njegovim poznatim ostvarenjima su i “The Hand That Rocks the Cradle”, “The River Wild” i “In Her Shoes”.

Iza sebe je ostavio sina rođenog 2004. i partnerku Rebeku Jeldham.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Umro reditelj Kurtis Henson

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Sep.2016

Reditelj Kurtis Henson, koji je osvojio Oskara za film “Povjerljivo iz L.A.“ pronađen je mrtav u svojoj kući u Kaliforniji. Imao je 71 godinu...Bolničari Hitne pomoći pronašli su Hensona u njegovoj fili u Holivudu oko 17 časova po lokalnom vremenu i utvrdili “prirodnu smrt“...Reditelj je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.