Izvor: SEEcult.org, 07.Okt.2011, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Torinski konj u Domu sindikata

Drama istaknutog mađarskog reditelja Bele Tara “Torinski konj”, nagrađena Srebrnim medvedom na Berlinalu i priznanjem međunarodnog žirija kritike, prikazuje se od 6. oktobra u Domu sindikata u Beogradu. Tarov “Torinski konj”, koji je i mađarski kandidat za Oskara za nominaciju za najbolji strani film, govori o tome šta je prethodilo nemilom događaju koji je izazvao psihički slom nemačkog filozofa Fridriha Ničea.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Torinski konj

Izvor: NaDlanu.com, 07.Okt.2011

Drama istaknutog mađarskog reditelja Bele Tara nagrađena na Berlinskom filmskom festivalu Srebrnim medvedom i priznanjem međunarodnog žirija kritike...Godine 1889, u italijanskom gradu Torinu, nemački filozof Fridrih Niče bio je svedok bičevanja konja. Pokušavajući da ga odbrani, pritrčao je...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.