Tom i Džeri slave rođendan

Izvor: Poznati.info, 11.Feb.2013, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tom i Džeri slave rođendan

Popularni crtać o mački i mišu, u filmskoj verziji, izašao je pre tačno 73 godine.

Prvi animirani film sa Tomom i Džerijem, po imenu “Puss gets the boot”, stigao je u bioskope 10. februara 1943, prenose agencije. Vilijam Hana i Džozef Barbara seriju su pravili od 1940. do 1957, ali filmovi o Tomu i Džeriju, koji su se tada zvali Džasper i Džinks, osvojili su srca publike kao i sedam Oskara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info <<

Pogledajte “Puss gets the boot”.

Imena po kojima ih danas znamo dobili su 1941, kada ih je “prekrstio” animator Džon Kar u imena kojim su se obično zvali “življi” pripadnici omladine u Londonu 19. veka.

Toma i Džerija crtali su nam Dženi Dejč, Čak Džons i drugi, a mreža Cartoon Network nedavno je najavila da će fanove obradovati novim serijalom koji, za sada, ima dve epizode od po 11 minuta.

(MONDO)
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Poznati.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.