Tom Henks izabran za glavnog govornika na dodeli diploma na Harvardu

Izvor: B92, 21.Mar.2023, 22:44

Tom Henks izabran za glavnog govornika na dodeli diploma na Harvardu

Glumac i dvostruki dobitnik Oskara Tom Henks imenovan je za glavnog govornika na svečanoj dodeli diploma na Harvardu 25. maja, saopštio je danas taj univerzitet.

''Pored svog glumačkog sjaja, Tom je pokazao i urođenu empatiju i duboko razumevanje ljudskog stanja. On je doprineo našoj nacionalnoj kulturi i proširio našu sposobnost da cenimo priče i storije koje su ranije bile neispitane'', rekao je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Harvarda Lorens Bekou i dodao da je Henks ''pravi majstor svog zanata'', prenosi AP.

Govornici na ceremoniji dodela diploma na Harvardu bili su bivša premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern, pokojni aktivista za građanska prava i američki poslanik Džon Luis i reditelj Stiven Spilberg.

Henks je poznat po po svom filantropskom radu i zalaganju, pružanju podrške nacionalnom Muzeju Drugog svetskog rata u Vašingtonu i vršenju funkcije predsedavajućeg kampanje za Skrivene heroje, koja ima za cilj da poveća svest o problemima sa kojima se suočavaju negovatelji koji rade sa veteranima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.