Surovi Holivud: Da li i vi primećujete šta nije u redu sa ovom fotografijom?

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Surovi Holivud: Da li i vi primećujete šta nije u redu sa ovom fotografijom?

Zvanična kompanja pred dodelu Oskara zvančno je počela okupljanjem svih nominovanih u hotelu Hilton na Beverli Hilsu.

Okupljeni su pozirali sa statuom Oskar, a fotografija koja bi trebalo da prikaže moć filmske industrije zapravo je razočarala mnoge.

Da li ste i vi primetili koliko je Holivud beo?

Zapravo jedina tamnoputa osoba koja se ističe na ovoj fotografiji je pevač >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << The Weeknd čija je pesma “Earned It“ nominovana za Oskara.

Inače, ovogodišnja dodela je pod tenzijama zbog izostanka tamnoputih glumaca koji su drugu godinu za redom ostali bez nominacije. Mnogi od njih pozivaju na bojkot manifestacije, a razlog za to se može najbolje videti na ovoj fotografiji.

Ne moramo napominjati da su Semjuel L. Džekson, Idris Elba i mnogi drugi tamnoputi glumci imali više nego zapažene uloge u hit filmovima, ali za razliku od "belih" kolega nisu bili nominovani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.