Stranci u Dvorani KCB

Izvor: GledajNapred, 06.Sep.2011, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stranci" u Dvorani KCB

Od 8. septembra (19.00 i 21.00), u Dvorani Kulturnog centra Beograda (Kolarčeva 6) na redovnom bioskopskom repertoaru biće drama "Stranci" (When We Leave aka Die Fremde).

Nemački film scenaristkinje i rediteljke Fee Aladag bio je kandidat za Oskara. Autorka je bazirala film na istinitim pričama koje nisu nimalo retke u porodicama sa imigracionim nasleđem, a koje imaju veze sa "zločinom iz časti".

Glavna junakinja Umaj je Turkinja koja je rođena u Nemačkoj ali >> Pročitaj celu vest na sajtu GledajNapred << se udala u Istanbulu i u tom braku rodila sina Ćema. Međutim, brak joj se pretvorio u pakao i ona se sa sinom vraća u Berlin kod roditelja. Tada počinje njena velika borba. Roditelji, opterećeni tradicijom, odlučuju da unuka vrate ocu u Tursku. Umaj je rešena da se bori za sina i za sopstvenu samostalnost, ali istovremeno oseća snažnu potrebu da ima porodicu pa će zato i pokušati da se pomiri s mužem. Tek tada će otvoriti nove krugove pakla.

Glavnu ulogu tumači Sibel Kekili koja je od porno glumice stigla do glavne uloge u filmu Fatiha Akina "Glavom kroz zid". Za ulogu Umaj dobila je najveće nemačke filmske nagrade, kao i nagrade na festivalima u Marakešu, Nirnbergu i Trajbeka festivalu u Njujorku.
(Dan u Beogradu)

Nastavak na GledajNapred...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GledajNapred. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GledajNapred. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.