SRPSKA POLITIČKA SCENA

Izvor: Kurir, 22.Okt.2011, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKA POLITIČKA SCENA

Postignut dogovor SVM i Vlade

Mađarska odustaje od veta


BUDIMPEŠTA - Mađarska pozdravlja „planiranu izmenu“ Zakona o restitucij izjavio je zamenik mađarskog premijera Žolt Šemjen.  Vlada Srbije i Savez vojvođanskih Mađara  postigli su dogovor o tekstu Zakona o rehabilitaciji. Mađarski ambasador u Srbiji Oskar Nikovic rekao je da u tom slučaju nema razloga za Mađarska uloži veto na kandidatuu Srbije.

Dragan Šutanovac

Opasna >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << spirala nasilja


BEOGRAD - Ministar odbrane Dragan Šutanovac izrazio je nadu da će na Kosovu i Metohiji nenasilna rešenja dobiti prednost nad nasiljem i da će svi problemi biti okončani bez žrtava.

- Ta spirala nasilja koja je krenula sa severa vrlo brzo i lako može da se proširi na južni deo Kosova i Metohije - dodao je on.

Slavica Đukić Dejanović

O Kosovu samo na Odboru za bezbednost

KRAGUJEVAC - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je njen stavda se o situaciji na severu Kosova i Metohije raspravlja na Odboru za odbranu i bezbednost.

Ona je rekla da kolegijum parlamenta koji je zakazan za ponedeljak ne može da donese odluku o zakazivanju sednice na kojoj bi se raspravljalo o situaciji na severu pokrajine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.