Roma i Miljenica vode u trci za Oskare sa deset nominacija

Izvor: VOA, 22.Jan.2019, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Roma" i "Miljenica" vode u trci za Oskare sa deset nominacija

Američka filmska akademija jutros je objavila imena kandidata za ovogodišnje Oskare a najviše nominacija osvojili su filmovi “Roma” Alfonsa Kuarona i “Miljenica” u režiji Jorgosa Lantimosa. Oba filma imaju deset nominacija uključujući onu za najbolji film. Netfliksov "Roma" je ujedno prvi film u produkciji neke kompanije za strimovanje, koji je nominovan za najbolji film.  “Miljenica” je dobila i tri nominacije za glumačke nagrade. Olivija Kolman je kandidatkinja za najbolju glumicu. Za sporednu žensku ulogu nominovane su i Ema Stoun i Rejčel Vajs. Ali ne treba potceniti ni “Crnog pantera”. Blokbaster koji je zaradio 700 miliona dolara postao je prvi film o nekom superheroju nominovan za najbolji film. Crni panter će se takmičiti protiv drame “Zvezda je rođena” koja je odnela nominaciju za najbolji film, glavnu mušku ulogu za Bredlija Kupera…dok je lejdi Gaga nominovana za glavnu žensku ulogu kao i originalnu pesmu za "Shallow." Film o grupi Queen, "Boemska rapsodija" takođe je nominovan za najbolji film a Rami Malek za najboljeg glumca. U kategoriji najboljeg filma su i “Crni klanovac” koji je Spajku Liju doneo i prvu do sada nominaciju za režiju, “Zelena knjiga”, čije su zvezde VIgo Mortensen i Maheršala Ali nominovani za glavnu i sporednu ulogu…kao i “Vice” – koji je doneo i nominacije za glavnu mušku ulogu Kristijanu Bejlu, Ejmi Adams za sporednu žensku ulogu a Adamu Mekeju za režiju. Diznijevi "Incredibles 2" i "Ralph Breaks the Internet" su u trci za najbolji animirani film. Jutros je bilo i nekoliko iznenađenja – Bredli Kuper nije nominovan za režiju filma “Zvezda je rođena” a Emili Blant nije dobila nominaciju ni za "Povratak Meri Popins" ni film “Tiho mesto”.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

"Roma" i "Miljenica" vode u trci za Oskare sa deset nominacija

Izvor: VOA, 22.Jan.2019

Američka filmska akademija jutros je objavila imena kandidata za ovogodišnje Oskare a najviše nominacija osvojili su filmovi “Roma” Alfonsa Kuaroma i “Miljenica” u režiji Jorgosa Lantimosa. Oba filma imaju deset nominacija uključujući onu za najbolji film.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.