Ratove zvezda će prvi put režirati žena: Bilo je krajnje vreme

Izvor: B92, 06.Jan.2024, 14:05

"Ratove zvezda" će prvi put režirati žena: Bilo je krajnje vreme

Rediteljka Šarmen Obaid-Činoj dvostruka je dobitnica nagrade Oskar i prva rediteljka legendarne franšize "Ratovi zvezda".

Kako prenosi Deadline, Obaid-Činoj je u nedavnom razgovoru za CNN izrazila oduševljenje što u svojim rukama ima ovu legendarnu franšizu. Istakla je da je bilo "krajnje vreme" da žena preuzme upravljanje projektom u "Ratovima zvezda".

"Jako sam oduševljena projektom jer osećam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ćemo stvoriti nešto posebno. Sada smo u 2024. i bilo je krajnje vreme da se pojavi žena koja će oblikovati priču u dalekoj, dalekoj galaksiji", prenosi Deadline.

Još je u aprilu 2023. godine najavljeno da će ona režirati novi film.

Ovoga puta film će biti usredsređen na Rej, sa Dejzi Ridli u glavnoj ulozi. Radnja filma biće smeštena nakon događaja iz "Uspona Skaj Vokera", dok Rej gradi novi Jedi red.

Iako još ne postoji službeni datum izlaska filma, zasad je poznato da bi trebao da bude objavljen 2026. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rediteljka novog Star Warsa: Bilo je krajnje vreme da žena oblikuje priču

Izvor: Danas, 06.Jan.2024

Rediteljka Šarmin Obaid- Činoj dvostruka je dobitnica nagrade Oskar i prva rediteljka legendarne franšize Star Wars.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.