Izvor: Danas, 14.Jul.2010, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Progon se nastavlja

Romana Polanskog (76) publika će moći da vidi na crvenom tepihu u Kanu, ali teško da će tako nešto biti moguće u Veneciji ili na dodeli Oskara. Pošto je reditelj oslobođen iz kućnog pritvora u Švajcarskoj, za njim i dalje ostaje Interpolova poternica koja je na snazi u 188 zemalja. SAD će nastaviti da ga proganjaju kako bi odgovarao za slučaj silovanja maloletnice iz 1977. godine. To znači da je, zasad, Polanski bezbedan samo u Francuskoj i Poljskoj, i Švajcarskoj posle oslobađajuće presude koja je zapanjila Amerikance. Sada se navodi da je Polanski u istoj situaciji kao i pre godinu dana - sme da putuje samo u pomenute zemlje, kao i one koje nemaju potpisan ugovor o ekstradiciji sa SAD.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Polanski bezbedan samo u Francuskoj, Poljskoj i Švajcarskoj

Izvor: Blic, 14.Jul.2010

Režiser Roman Polanski će se možda ponovo pojaviti na festivalu u Kanu, ali teško da će skoro ići u Veneciju ili na dodelu Oskara u Los Anđelesu - zbog opasnosti od hapšnja po poternici Interpola...Iako je Švajcarska odbila da ga deportuje u SAD i oslobodila ga iz kućnog pritvora, 76-godišnjem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.