Preminuo glumac Šon Koneri

Izvor: VOA, 31.Okt.2020, 15:09

Preminuo glumac Šon Koneri

Čuveni škotski glumac Šon Koneri, poznat po ulozi Džejmsa Bonda kojeg je igrao sedam puta, preminuo je u 91. godini, objavili su BBC i Skaj njuz. Odrastao je u Edinbugru u siromašnom kvartu, a radio je kao prodavac mleka i spasilac. Njegov hobi - bodibilding - omogućio mu je ulazak u glumu. Biće upamćen kao čuveni britanski agent 007. Koneri je dobitnik Oskara, Bafte i Zlatnih globusa.  Bio je pristalica nezavisnosti Škotske. Britanska kraljica proglasila ga je vitezom 2000. godine u Edinburgu.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Preminuo glumac Šon Koneri

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Okt.2020

Čuveni škotski glumac Šon Koneri, poznat po ulozi Džejmsa Bonda kojeg je igrao sedam puta, preminuo je u 91. godini, objavili su BBC i Skaj njuz. Koneri je odrastao u siromašnom kvartu u Edinburgu, a radio je kao prodavac mleka i spasilac. Ulazak u svet glume omogućio mu je njegov hobi - bodibilding. Koneri...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.