Premijera uspela, Raduljici i Bogdanu Oskar za glavnu ulogu!  Moćna Srbija pregazila Venecuelu

Izvor: MozzartSport.com, 07.Avg.2016, 05:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera uspela, Raduljici i Bogdanu Oskar za glavnu ulogu! Moćna Srbija pregazila Venecuelu

Orlovi slavili u prvom meču u Riju - 86:62

U odbrani veoma snažno, u napadu pametno i mudro! Ko je rešio da dva sata sna zameni košarkom nije zažalio jer je mogao da uživa u ubedljivoj pobedi reprezentacije Srbije u prvom meču u Riju. Pala je Venecuela rezultatom 86:62, a glavni utisci ovog trijumfa su snažna odbrana Orlova, kao i raspoloženi Miroslav Raduljica i Bogdan Bogdanović koji su postigli 18 odnosno 19 poena.

Za celo prvo poluvreme Venecuela >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je dala 23. I to dovoljno govori s kakvom filozofijom su Orlovi pristupili ovom duelu. A tako je ostalo manje-više do kraja susreta. Prednost je išla i do 30 razlike.

Na početku duela je bilo pomalo sporo usled privikavanja na uslove, ali već od starta druge deonice naš tim je podigao brzinu i počeo da melje sve do 21 poena razlike na poluvremenu. Kasnije je sve išlo po inerciji, bez mnogo muke.

Aleksandar Đorđević je dao priliku baš svim igračima da osete atmosferu u Karioka Areni. Držali su Orlovi ritam tokom celog meča, a najraspoloženiji igrač na utakmici bio je pomenuti Raduljica. Bilo je za očekivati da će naši košarkaši napasti kroz reket zbog očiglednog deficita Venecuele u visini - i upravo se to dogodilo.

Da je to bio mudar potez govori i broj Raduljicinih postignutih poena - 18. Najbolji u reprezentaciji Venecuele bio je Vargas sa 12 ubačenih poena.

Iako je ovo bio prvi meč na turniru jasno je da i ostali Đorđevićevi štihovi moraju da se uključe i doprinesu košgeterski. Bogdanović je bio jako dobro šuterski raspoložen, Teodosić igrao sa dosta rezerve kao i Jokić, dok je Nedović eksplozivnošću uticao na ritam meča, posebno u drugoj I trećoj četvrtini. Protrčavao je kao brzi voz.

Specijalci za odbranu Birčević i Simonović su bili na nivou, dok se Mačvan “tražio”, kao i Štimac i Kalinić koji je tokom većeg dela meča bio manje primetan i jedini se nije upisao. Za one ozbiljnije protivnike puške svih igrača moraju da budu otkočene.

 Za Venecuelu je i ovo bilo više nego dovoljno.

Jasno je da će s daljim oporavkom Miloša Teodosića i igra Orlova dobiti na lepršavosti i kvalitetu, Nedović se kretao kao da nema problema s nogom što je odlična vest. Sve je spremno da dostigne kulminaciju narednih dana, kao što je i tokom ove utakmice naš tim bio sve bolji kako je vreme odmicalo.

Ako bismo tražili dlaku u jajetu bio bi to skok u odbrani, ali da se to ispraviti.

Đorđevićevi puleni su igrom podsećali na one partije sa Svetskog prvenstva u Španiji 2014, a svi znamo kako se ta avantura završila. Miriše na dobro…

Delovala je naša reprezentacija u nekoliko navrata kao glavna zver kojoj ste bacili komad hrane kako bi je koliko toliko zasitili, ali joj se u očima videlo da želi više od toga. Jačeg protivnika. Do njega će morati da sačeka do ponedeljka i sudara s Australijom od 19.15.

Tada ćemo videti pravu snagu Orlova.

VENECUELA - SRBIJA

Sudije: Hristodulu (Grč), Duan (Kina), Vaskez (Portoriko)

Dvorana: Karioka Arena 1

VENECUELA: Ehenike, Luis, Marijaga, Gregori Vargas, Koks, Kubiljan, Hoze Vargas, Ruiz, Graterol, Gilen, Perez, Kolmenares

SRBIJA: Teodosić, Simonović, Bogdanović, Marković, Kalinić, Nedović, Birčević, Raduljica, Jokić, Štimac, Jović, Mačvan

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013,   Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.