Premijera filma Katanac za bol 14. aprila u Koloseju

Izvor: S media, 12.Apr.2010, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera filma "Katanac za bol" 14. aprila u "Koloseju"

Ratna drama Ketrin Bigelou "Katanac za bol", ovogodišnji dobitnik šest nagrada "Oskar" Američke filmske akademije, izmedju ostalog i za najbolji film i nabolju režiju, domaću premijeru imaće 14. aprila u bioskopu "Kolosej", najavio je danas distributer "Sinears".

"Katanac za bol" je napeta priča o timu pirotehničara, dobrovoljaca koji rade na jednom od najopasnijih mesta na svetu, na ulicama Bagdada.

Dok tragaju za bombama na ulicama prestonice Iraka, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << želeći da učine grad sigurnijim mestom i za Iračane i za Amerikance, tri člana EOD jedinice bore se protiv pobunjenika, ali i jedan protiv drugog.

Njihova misija je jasna: "da zaštite i sačuvaju", ali nimalo laka, jer nema mesta greškama.

Film, u kome Bigelou kombinuje strahovitu realističnu akciju sa intimnom ljudskom dramom, predstavljajući psihologiju vojnika i visoki rizik sa kojim se suočavaju, baziran je na iskustvu novinara i scenariste Marka Boala, koji je neko vreme boravio sa specijalnom jedinicom u Iraku.

"Katanac za bol" osvojio je šest "Oskara" u kategorijama za najbolji film, najbolju režiju (Ketrin Bigelou), najbolji originalni scenario (Mark Boal), najbolju montažu (Bob Murovski, Kris Inis), za miks zvuka (Pol N.J.Otoson, Rej Beket) i montažu zvuka (Pol N.J. Otoson).

Film je imao devet nominacija, uključujući i nominaciju za najbolju mušku ulogu (Džeremi Rener), najbolju fotografiju (Beri Akrojd) i najbolju originalnu muziku (Marko Beltrami, Bak Senders).

Ova ratna drama do sada je osvojila više od 70 nagrada, medju kojima je i šest BAFTA nagrada u kategorijama za najbolji film, režiju, originalni scenaio, fotografiju, montažu i zvuk.

Glavnu ulogu tumači Džeremi Rener, a pored njega igraju i Entoni Meki, Brajan Gereti, Ralf Fajns, Gaj Pirs, Dejvid Mors i drugi.

"Katanac za bol" biće na redovnom bioskopskom repertoaru od 15. aprila.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijera filma "Katanac za bol"

Izvor: B92, 12.Apr.2010

Oskarima nagrađeni „The Hurt Locker", kod nas preveden kao „Katanac za bol" biće premijerno prikazan u Beogradu u sredu 14. aprila u bioskopu Kolosej Multiplex u 20:30h...Film "Katanac za bol" nagrađen je sa šest oskara u martu ove godine...Ratna drama Kathryn Bigelow prati tim američkih...

Nastavak na B92...

Ovogodišnji dobitnik šest Oskara stiže u domaće bioskope

Izvor: Kontra magazin, 13.Apr.2010, 09:02

Ratna drama Ketrin Bigelou Katanac za bol (The Hurt Locker), ovogodišnji dobitnik šest Oskara, premijerno će biti prikazana u sredu, 14. aprila u bioskopu Kolosej Multiplex od 20.30. Katanac za bol je napeta priča o timu pirotehničara, dobrovoljaca koji rade na jednom od najopasnijih mesta...

Nastavak na Kontra magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.