Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Maj.2018, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polanski i Kozbi izbačeni iz članstva Američke filmske akademije

Američka filmska akademija koja dodeljuje nagradu Oskar saopštila je danas da je izbacila iz svog članstva režisera Romana Polanskog i komičara Bila Kozbija, dva poznata člana osuđena zbog seksualnih delikata.

Polanski je izbačen iz akademije više od 40 godina pošto je priznao krivicu za silovanje 13-godišnje devojčice i 15 godina po dobijanju Oskara za najbolju režiju za film "Pijanista", navodi Asošiejted pres.

On je i dalje begunac, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je 1978. godine pobegao iz SAD po priznanju krivice, a Kozbi je prošle nedelje osuđen za seksualno napastvovanje jedne žene pre 14 godina.

Akademija je navela da je odluka o Polanskom i Kozbiju doneta u utorak, na sastanku odbora guvernera koji je o statusu Kozbija i Polanskog glasao u skladu sa standardima ponašanja.

To je prva takva odluka otkako je akademija počela da primenjuje revidirane standarde ponašanja za svojih 8.400 članova, usvojene u decembru.

Revizija standarda je usledila pošto je u oktobru iz članstva akademije izbačen holivudski producent Harvi Vajnstajn kog su desetine žena optužile za seksualno uznemiravanje ili napastvovanje.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Roman Polanski i Bil Kozbi izbačeni iz Američke filmske akademije

Izvor: Radio 021, 03.Maj.2018

Američka filmska akademija koja dodeljuje nagradu Oskar saopštila je danas da je izbacila iz članstva režisera Romana Polanskog i komičara Bila Kozbija, dva poznata člana osudjena zbog seksualnih delikata...Polanski je izbačen iz Akademije više od 40 godina nakon što je priznao krivicu za silovanje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.