Izvor: TvojPortal.com, 11.Sep.2011, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo festival Animanima 2011

Izvor: beta.rs
ČAČAK - Medjunarodni festival animacije "Animanima 2011" počeo je u Čačku emitovanjem animiranog filma "Izgubljena stvar", dobitnika Oskara i Kristala u Ansiju.


Umetnički direktor festivala Milen Alempijević predstavio je u sredu uveče, na svečnaom otvaranju festivala, tročlani žiri u kome su animatori iz Holandije, Portugala i Slovenije, Rulof fan den Berg, Žoana Tošte i >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Igor Prasel.
Oni će do 10. septembra, do kada traje festival, ocenjivati ukupno 60 filmova iz 20 zemalja koji će se takmičiti za nagrade zlatni, srebrni i bronzani štift, kao i nagrade za najbolju režiju, scenario, animaciju i dizajn zvuka.
U okviru festivala biće prikazano ukupno 160 animiranih filmova u više programa, kao što su portret animatora Žoane Tošte, holandski i danski animirani filmovi, revija savremene slovenačke animacije, retrospeltiva filmova Nikole Majdaka, pogrami za decu.
Kao prateći program priredjena je i izložba stripa Nine Bunjevac iz Kanade, a biće predstavljena i knjiga Aleksandre Sekulić "Nevidljivi strip - alternativni stripovi u Srbiji".

čačakanimirani filmfestival animacije

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.